Реклама / Ads
0| 6485 |06.05.2014 АРТ ДЖУНГЛА

„Книги за смет“ набира скорост

.
Фантастичният роман за деца „Ян Бибиян" и повестта „Чичовци" са само две от популярните български заглавия, които всеки може да получи срещу предаден килограм пластмасови отпадъци в предстоящата кампания „Книги за смет" в София, Бургас и Варна.
 

Освен тях тази година и специално за кампанията ще бъдат преиздадени детско-юношеският „Роман в буркан" на Димитър Шумналиев, приказките на Асен Разцветников и Ангел Каралийчев, както и сборникът „Зелени разкази" на автори като Алек Попов, Ваня Щерева, Калин Терзийски и др.

Както и в първото издание на кампанията, гражданите ще могат да избират и вместо книга да получат комплект от 8 броя на Списание 8.

Основна цел на инициативата "Книги за смет" е популяризиране на отговорното отношение на хората към околната среда, както и възраждане на интереса към четенето на българските автори и родната литература.

На 11 май, неделя, пред ЦУМ в столицата всеки ще може да предаде 1 килограм или повече годни за рециклиране пластмасови отпадъци, като в замяна ще получи талон за книга по избор. Същото ще се случи в Бургас на 17 май и във Варна на 18 май, а списъкът с произведения ще бъде същият. Всички събития са с начален час 10 часа и ще продължат до 13 часа.

Събирането, извозването и последвалото сепариране и рециклиране на отпадъците и в трите града ще се извършва от „Екопак". Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и получат безплатна българска книга. Сред заглавията ще присъстват още и илюстровани детски книжки за най-малките читатели с български народни приказки като „Майчина сълза", „Неродена мома" и много други, както и книги на здравна тематика като „Как да свалим високото кръвно налягане", „Как да развием детската креативност" и бестселърът с 350 ефикасни и лесни за изпълнение билкови рецепти.

Основни партньори при реализацията на „Книги за смет" са издателство Smart Books, „Българо-американска кредитна банка", „Екопак" и книжарници "Orange". Кампанията ще се осъществи с медийната подкрепа на Списание 8.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7184 |05.05.2014 Вдигат парите за театрите, за актьорите - не . 3| 6643 |05.05.2014 Боб чорба и безплатен вход във Военноисторическия музей . 2| 5764 |04.05.2014 200 безработни дирят антики . 0| 6204 |03.05.2014 Строители изкопаха римска гробница на военен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads