Реклама / Ads
0| 5524 |15.04.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Конча Буйка иска да влезе в българска църква

.
Конча Буйка пее за първи път в София
Конча Буйка, черната перла на испанската музика, ще пее у нас на 17 април в зала 1 на НДК. Испанката от африкански произход се прочу в цял свят с прекрасните си изпълнения на фламенко.
 

Певицата ще кацне ден по-рано, за да разгледа столицата. Конча Буйка е поискала специално да влезе в наша църква и да усети енергията на града. За вечеря след концерта Буйка е пожелала да опита традиционна българска кухня. Испанската дива вече премина като супер успешен тайфун през най-големите градове на САЩ и Латинска Америка, за да представи последния си албум.

Световната музикална сцена я приема като най-новата и ярка звезда на Испания и този стил. Конча Буйка събира енергия от три континента. Освен фламенко, пее джаз, кубинско болеро, копла, танго и болерия.

Буйка е притежава възхитителен, рядко дълбок, дрезгав и печален глас, определян като един от най-интересните вокали в света. Обявяват я за новата Нина Симон.

Конча Буйка има издадени пет диска, два от които с номинации за латино Grammy. Удостоена е с две награди „Premios de la Musica”. Освен певица тя е и талантлив композитор и аранжор. Буйка утвърждава своя огромен успех с дуети и съвместни концерти със знаменитости като Чучо Валдес, Азнавур, Мариза.

Публиката е омагьосана от нейните завладяващи интерпретации на известните песни “La boheme”, “ Volver volver” feat. Javier Limon, "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo". Сред последните й хитове е дуетът й с Нели Фуртадо „Fuerte”.

Най-новият й диск “El Último Trago” („Последното питие”) е записан с неповторимия кубински пианист Чучо Валдес и посветен на легендарната латиноамериканска певица Чавела Варгас. Големият испански режисьор Педро Алмодовар сбъдва мечтата си да отпразнува 90-годишнината на Чавела. За грандиозния празник в Хавана, Алмодовар избира за шоуто Буйка като единственият глас, подходящ за репертоара на великата певица. На пианото е Чучо Валдес. Разтърстващите емоции на шоуто, естествено, са последвани от зукозаписна сесия, от която излиза новият албум. “El Último Trago”, представен на 11 ноември в Париж. Сега 90-годишнината Чавела Варгас нарича Буйка „моята черна дъщеря”.

Любители на фламенкото, джаза и соула ще открият в Конча Буйка своята нова любов. България ще има честта и привилегията да се наслаждава на музиката на знаменитата певица благодарение на подкрепата на посолството на Кралство Испания. Концертът е по повод на председателстването на ЕС от Испания. Билети все още се продават в системата на Eventim, мрежите на Германос, магазини Пикадили и на касата на НДК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6365 |15.03.2010 Музиканти притискат премиера за 210 млн. лева . 2| 12138 |24.08.2009 500 с мерак за НАТФИЗ, 198 искат да са артисти . 2| 13199 |07.03.2008 „С дълбока нежност стискам ти ръцете, целувам пръстите ти...” . 5| 8878 |04.10.2007 Всичко, което винаги сте искали да знаете за секса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads