Реклама / Ads
1| 8373 |23.12.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Концерти, филми и шоу гледаме Коледно по телевизиите

.
Музика, филми и шоу гледаме на малкия екран по Коледа
Хубави, нo вече гледани филми, много музика, концерти и шоу ще могат да гледат българските зрители по Коледа в родния телевизионен ефир.
 

Празничната програма на БНТ за Бъдни вечер и Коледа се обединява около две ключови думи – кино и музика. В типичния за БНТ стил на единствена телевизия, се хвалят, че нямат слаб филм в програмата си. Филмовият маратон започва на 24 декември през деня с няколко класически заглавия: датският „Племенниците ми в снега", австралийският „Черният жребец", който ще бъде излъчен в 9,40 ч., а от 13,30 ч. БНТ ще покаже„Приключенията на Палечко и Палечка". Също на 24 декември, но от 16,10 ч. зрителите могат да гледат американската класика от 1955 г. „Ние не сме ангели" с участието на Хъмфри Богарт и Питър Устинов.

На самата Коледа сутринта от 8,20 ч. зрителите на БНТ могат да гледат „Пленниците в Египет", от 17,30 ч. е британският филм „Милиони", а на 27 декември - „Бащата на булката".

На 24 декември от 23,50 ч. БНТ ще покаже концерт на Стинг - коледен проект, в който освен него участват и музиканти от цял свят и всичко се случва в катедралата на град Дърам, Северна Англия.



Избираме българското събитие на 20-ти век на Бъдни вечер, по БНТ

На 24 декември зрителите на БНТ могат да направят своя избор за най-значимото културно събитие на България за 20-ти век в рамките на кампанията „Българските събития на ХХ век" сред следните номнирани събития:
1. Кръгът „Мисъл"
2. Създаването на българския професионален театър
3. „Българан е галант"
4. Стилът на Майстора
5. Списание „Златорог"
6. Българското оперно чудо
7. Античното злато на България
8. „Делю хайдутин" в Космоса!
9. 1300 г. България
10. Златна палма за „Женитба"

Водещ на шоуто ще бъде Георги Тенев, а гости в студиото на БНТ при обявяването на победителя ще бъдат: Георги Господинов - писател; Слав Бакалов - художник и писател; Ивайло Знеполски - културолог, изкуствовед; Даниел Вълчев - доктор по право, преподавател в Катедра по история и теория на държавата и правото и бивш министър на просветата; Евгени Дайнов - политолог и Александър Абаджиев - музиковед.

Особено внимание заслужават  вечерните филми на БНТ: на 24 декември от 21.30 часа е британската комедия “Наистина любов” с участието на актьорите Хю Грант, Ема Томпсън, Колин Фърт, Лиъм Нийсън, Кира Найтли и др. На 25 вечерта БНТ ще излъчи «Сибирският бръснар» на Никита Михалков с Джулия Ормонд, Ричард Харис, Олег Меншиков и Алексей Петренко в главните роли. На 27 декември по БНТ ще бъде показан филма “Ема” с участието на актьорите Гуинет Полтроу, Тони Колет, Алан Къминг, Джеръми Нортън, Юън Макгрегър, Грета Скаки, Поли Уокър и др.



БНТ радва зрителите с британската комедия "Наистина любов"

На 25 декември е концерта за кампанията „Българската Коледа" с директно излъчване от Народния театър в столицата. На 26 декември, от 16.40ч. БНТ ще излъчи документалния филм за Стинг - „Една зимна нощ", посветен на мейкинга на концерта в тази катедрала в град Дърам.

Празничното настроение в ефира на bTV ще бъде донесено от концерти на някои от най-известните родни звезди, премиери за България на хитови игрални и анимационни филми и бляскави шоу програми.

Концерт-спектакълът на най-голямата звезда на българската естрада Лили Иванова ще бъде излъчен на Бъдни вечер.
Отново по Коледа, зрителите ще имат възможност да се насладят на концерта на още една звезда на естрадната музика - Искра Радева.

Бляскаво шоу на лед ще могат да видят зрителите по повод 40-я рожден ден на Московския цирк. Рискови акробатики, жива музика и светлинно шоу са само част от впечатляващата програма на лед.

В обзорната емисия „Новините на годината”, която ще бъде излъчена на 26 декември, главният редактор на „Новини и актуални предавания” на bTV Люба Ризова ще проследи най-значимите събития на изминалите 365 дни.



Култовата анимация "Ледена епоха" - за първи път по БТВ

Нови за българския ефир филмови заглавия зрителите ще имат възможност да видят по bTV. На 26 декември зрителите ще имат възможност да гледат за първи път култовата анимация „Ледена епоха”.Празничното настроение ще бъде донесено и от продължението на класическия „Договор за Дядо Коледа 2” и „Благодаря за пушенето”.

Традиционно, хитовата поредица „Сам вкъщи” също ще бъде част от празничната програма на bTV с последната част - „Сам вкъщи 4”. Минисериалът „Сиси” ще придаде на празниците историческа нотка, като представи романтиката на една отминала епоха. В три части той разказва историята на смятаната за жена на XVIII век императрица на Австрия Елизабет.

Освен премиерните заглавия, в програмата на bTV са включени и любими класически коледни филми, като „У дома за Коледа”, „Всеки ден е Коледа”, „Коледата невъзможна” и други.

По Коледа феновете на БТВ и „Пълна лудница” ще видят новия трети сезон на сериала „Сакъз”, изпълнен с неочаквани обрати и много интриги.

Навръх Коледа в „Господари на ефира” зрителите ще видят едно рядко срещано явление - Тодор Живков поздравява космонавти по телефона. Смях ще донесе и изумителен подбор на забавни материали, с участието на бивши ТВ водещи... в главните роли ще бъдат проф. Вучков и Николай Колев.

В коледен моден дуел ще изправят Глория и Графа. Те ще покажат на зрителите как да се опаковаме и подарим на любимите си хора. Какъв според тях е най-подходящия подарък за близките ни, ще споделят в коледното издание на „Модерно”. В коледното издание на „Търси се”, пък Меги и Нели ще направят ретроспекция на изминалата година и гостите на предаването. Предаването този път ще бъде разделено на рубрики – за любовта, за смеха, за сълзите, за предизвикателствата, за изненадите.

Специален гост на коледното издание на „Комиците” ще бъде кметът на София Йорданка Фъндъкова. Зрителите ще се забавляват с тематични скечове, прекрасна коледна украса на сцената и песни в изпълнение на вокална формация „Робев”.

Празнична програма, която да отговаря на празничното настроение на зрителите, обещават от „Нова телевизия" и смятат да изпълнят заръката си чрез проверената и вече работеща формула "филми и шоу-програми".



Робърт Де Ниро в кадър от филма "Запознай се с нашите", Нова телевизия
 
В избора на филмите си Нова телевизия е заложила на добре познатия микс от нови и класически хитове. Заглавия като „завръщане в Америка" с Еди Мърфи и „Систър Акт" с Упи Голдбърг , които от медията вярват, че независимо колко пъти са показвани хората всеки път ги гледат с интерес. Сред новите и непоказвани до сега заглавия са филми като „Страшен филм 4", „Шантав петък", „Запознай се с нашите"с Робърт де Ниро и „Джони Инглиш".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6860 |25.11.2009 Банско събра планинарски филми от 27 страни . 0| 9646 |28.10.2009 Oръжия от BG филми оживяват в музей . 1| 6047 |13.10.2009 ФИЛМИНИ 3.0 започва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads