Реклама / Ads
0| 7448 |11.10.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Красимиров: Иван Вазов е истинският Баща на нацията!

.
Иван Вазов е Бащата на нацията, а не някои наши съвременници, самообявили се за „майки“ и „бащи“ на българския народ. Това заяви режисьорът и основател на „НЕзабравимата България“ – Искрен Красимиров, пред ученици от 54-то СУ „Св. Иван Рилски“ в София.
 
Красимиров пресъздаде образа на Христо Ботев за пореден път и откри Националната седмица на четенето в столичното школо. „Вазов е истинският наш Водач, Баща на нацията. Неслучайно българският народ му дава прозвището „Патриарх“ и го нарича с любов „Народен поет“. Когато преди 95 години се разчува, че Вазов е починал, реките от хора са стигали от неговата къща, която е зад Народния театър, та чак до НДК! Хижарите на „Алеко“ свидетелстват, че чули писъците на хората: „Вазов умря!“ чак горе на Витоша!“ разказа младият режисьор на децата от 3 и 4 клас.

„Днес такава обич и преклонение пред когото и да е от съвременните „лидери“ е немислима. Именно затова според нас от „НЕзабравимата България“ Иван Вазов е последният велик българин. И нека се прекланяме пред него, а за кумири да имаме Ботев и Левски, а не който и да е от днешните политици. Само с осъзнаване на корените ни и великата ни история можем да излезем от дупката, в която се намираме в момента.“, завърши Искрен Красимиров. Напомняме, че снимките на неговия най-нов филм „Българин да се наричам“, който е посветен именно на Иван Вазов, приключиха. Патриархът на родното ни слово беше изигран от телевизионният водещ Златимир Йочев, а премиерата е предвидена в навечерието на най-светлия ни празник – Денят на Народните будители 1 ноември 2016г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4630 |02.10.2016 Иван Вазов оживя в София! . 0| 5534 |18.07.2016 Ботев снима филм за Вазов . 0| 6568 |01.07.2016 Показват сърцето на Иван Вазов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads