Реклама / Ads
1| 8367 |07.07.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Кристоф Валц за Фараж: Главният плъх пръв напуска потъващия кораб

.
„Естествено, че главният плъх пръв напуска потъващия кораб. Това е неизбежно. Те (привържаниците на Найджъл Фараж - б.р.) лансираха оставката като историческо оттегляне, но не, това е признато поражение. Подвиват си опашките и напускат потъващия кораб като плъхове.”
 
Това каза в интервю за тв Sky известният актьор Кристоф Валц (59 г.), носител на 8 филмови награди, сред които два "Оскар"-а и два приза “Златен глобус”.

Той е роден във Виена, има австрийско и германско гражданство, а от 15 г. живее в Лондон.

По време на интервюто Валц гледа мрачно, дори заканително, като че ли е готов да влезе в една от филмовите си роли на злодей и да убие някого. Този път не ставаше дума за нацисти, нито за стремеж към световно господство.

НОСИТЕЛЯТ НА "ОСКАР" КРИСТОФ ВАЛЦ ОХУЛИ КАМЕРЪН

Валц е бесен от изхода на референдума във Великобритания и най-вече на един от най-яростните поддръжници на Brexit Найджъл Фараж. Дни след референдума той се оттегли от лидерския пост на партията Ukip. Тогава германски политолози коментираха, че това е партия с една важна точка в програмата си – излизане на Острова от ЕС. Това вече е станало и било логично Фараж да се оттегли.

ФАРАЖ ПРИЗНА, ЧЕ Е ЛЪГАЛ ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯТА ЗА BREXIT

Не така мисли Кристоф Валц и вероятно е прав – плъховете първи напускат потъващия кораб. Сега други трябва да се справят с хаоса, докато виновните за него са избягали от отговорност, за да могат да продължат с машинации и гешефти в друга област.

    “Това показва колко отвратителни са тези хора”, възмутен е Валц.

Той е не по-малко остър в друго интервю, дадено за швейцарския в. “Блик” ("Поглед" – б.р.) след референдума във Великобритания:

    "От покруса можех да напълня гащите. Просто е гротескно онова, което се случи. Това действително е една глупост."

Валц е възмутен от вилянието на популистите върху обществото:

    "Разбира се, че биха могли да се направят исторически паралели, когато други популисти са насаждали страхове сред населението и са подстрекавали. В Европа сме преживели такива случаи и да се надяваме, че няма за пореден път да попаднем в подобен капан."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1077 |29.03.2024 Пъф Деди и 15-годишният Джъстин Бийбър обсъждат как да си намерят момичета в новооткрито видео . 0| 2159 |26.03.2024 Веселин Тодоров: Ако изборите не са 2 в 1, нека са на 9 и 23 юни . 0| 2162 |26.03.2024 Хамас обвини Израел за провала на досегашните мирни преговори . 0| 2474 |21.03.2024 "Търси се автор" в Шуменския театър на Световния ден на театъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads