Реклама / Ads
4| 6941 |24.11.2010 АРТ ДЖУНГЛА

С купон и грейнали елхи прекрачваме в магията на Коледа

.
На 1 декември в 18.30 часа в София ще грейнат коледните светлини, които ще бъдат запалени от кмета на столицата Йорданка Фъндъкова.
 

За трета година светещи гирлянди и цветни топки ще красят 50-годишният бор в градинката на столичния хотел “Рила“.

Час преди Фандъкова да запали официалното коледно дърво на града ще започне купон на открито с детски вокални и танцови ансамбли. Малките артисти ще пристигнат по зрелищен начин – с ретротрамвая. Той ще ги докара от Националния дворец на културата на бул. “Ал. Стамболийски“ точно до ъгъла на градинката на ул. “Алабин“

Художник-аниматор ще помага на малчуганите да се превърнат в приказни герои, изрисувайки лицата им. Огнено шоу ще предшества включването на коледните светлини, а след като празничното дърво заблести в различни цветни светлини фойерверки ще озарят небето над софийския център.

От БТА съобщиха, че за пръв път от няколко години насам коледни светлини ще огреят и бул. "Брюксел" до летището, а осемметрова изкуствена елха ще бъде поставена в градинката до Руската църква. Празнична украса ще има и около катедралния храм "Св. Ал. Невски" и в Градската градина пред Народния театър.

С коледно-новогодишна украса ще са и бул. "Цариградско шосе", пл. "Ат. Буров", пл. "Независимост", пл. "Орлов мост", бул. "Тодор Александров", ул. "Г. С. Раковски", ул. "Княз Александър Първи", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Васил Левски", градинката пред Народната библиотека, градинката около паметника на Патриарх Евтимий, площад "Княз Александър Първи", пл. "Славейков", ул. "Московска". Пред сградата на Столичната библиотека на пл. "Славейков" също ще има изкуствена елха.

Общината тази година е предвидила 30 000 лв. за празничната украса, като в тази сума са и парите за празничната програма за запалването на коледните светлини. В същото време стойността на коледната украса на София, която се вижда на обществените места, е многократно по-висока - над 500 000 лева. Това са средствата, инвестирани в празничните светлини от частните компании, които искат София да е красива европейска столица, посочиха от дирекция "Култура".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9990 |24.11.2010 19 години без великия Фреди Меркюри . 14| 7073 |23.11.2010 Васа Ганчева напуска БНТ . 6| 7905 |23.11.2010 Български попове били дипломатическо “оръжие" в САЩ . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads