Реклама / Ads
6| 7285 |24.05.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Леа Коен превзема литературна Европа

.
Леа Коен Източник: dw-world.de
Българската писателка Леа Коен продължава да жъне успехи в Европа. Пред многобройна публика в Австрия бе представена книгата й „Консорциум Алтернус”, известна на запад повече със заглавието „Империята Калдерон”.
 

На срещите с изисканата читателска публика и литературни критици присъства и известният български автор Илия Траянов.

„Консорциум Алтернус е умен роман за България от последните шест-седем десетилетия.
....Коен заплита една много добра и интересна история...с изобретателни обрати, които изненадват.
... Красивата смес от лични истории в променящия се свят – България се променя последователно при монархията, при комунизма, при капитализма- съчетана с добър глобално-бизнес- трилър правят от Консорциум Алтернус един солиден съвременен роман... Нашата оценка – добре построен трилър, който „захапва” читателя...”
The Complete Review
M.A.Orthofer



„Да обявим „Империята Калдерон” за шпионски роман би било недостатъчно и невярно. Това е роман за живота на хората в сянката на тайните служби, за насилието им върху интимната сфера на гражданите от тази част на света през 20 век. Тема, чиято важност ни занимава не само от гледна точка на справедливостта, но която белетристиката на Коен изследва, за да я направи по-прозрачна и ясна за съвременниците...За действията на тайните служби в ГДР вече знаем достатъчно, за Румъния имаме щастието да научим от Херта Мюлер. Ето сега имаме и приносът на България с книгата на Леа Коен.”
Die Welt
Ruth KLüger

„Империята Калдерон” е един завладяващ и автентичен роман...Завладяваща история за живота на обикновения гражданин в сянката на Държавна сигурност..Книга, която не ви позволява да я оставите от първата до последната страница. И която ви кара да очаквате с нетърпение следващите книги на Леа Коен, едно откритие за немскоезичния читател.”
Christel Freitag
NDR
Litteraturblatt


« Елегантно, приковаващо, достъпно – това с три думи е „Империята Калдерон” от Леа Коен.”
Deutsche Welle
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5784 |24.03.2010 BG кино превзема Прага . 6| 6770 |20.03.2010 Американизация на филмите завладява Европа . 0| 6232 |01.02.2010 Ню суинг и фънки брейк превземат София . 1| 7404 |03.12.2009 Изгубеният свят на Стара Европа превзе Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads