Реклама / Ads
0| 5305 |04.03.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Маестро Камджалов връща блясъка на Мартенски музикални дни

.
Феноменален интерес към откриването на най-стария фестивал за класическа музика у нас. Билетите за откриването на 60-тото юбилейно издание на Мартенски музикални дни със Симфония 9 на Бетовен, под диригентството на Йордан Камджалов свършиха месец преди концерта!
 

Маестро Йордан Камджалов доказва за пореден път, че без творчески компромиси и с професионализъм на много високо ниво, дори фестивал позагубил от блясъка и популярността си, в какъвто беше на път да се превърне Мартенски музикани дни, може да предизвика небивал интерес и да печели публика, която все повече разширява своя периметър. Билети за откриването на „Мартенски музикални дни“ няма, предупредиха от Държавна опера – Русе още в средата на февруари.

 

Почти месец преди началото на международния форум са разпродадени местата за първото фестивално изпълнение на Русенска филхармония, която под диригентската палка на Маестро Йордан Камджалов ще изпълни Деветата симфония на Лудвиг Ван Бетовен. Този факт, вместо да зарадва ръководството на ММД, предизвика недоволство, трудно обяснимо по методът на здравата логика. Раздразнението на казионните организатори на най-големия фестивал за класическа музика у нас се обяснява с избързването, според думите на някои изявени деятели, с пускането на билети в продажба.

 

Ето как Йордан Камджалов коментира събитието: „Радвам се да открия за втори път Мартенски музикални дни. Този път усещането е още по-особенно, защото това е юбилейно издание на една от най-старите и реномирани фестивални сцени в България, свързана с личности като Шостакович, Пендерецки, Рихтер и много други икони в класическата музика; и защото се открива с монументалната 9 симфония на революционера Людвиг ван Бетовен, чиято 250 годишнина честваме тази година и който призовава „Alle Menschen werden Brüder“.

 

Колкото до бързото изкупуване на билетите, мисля че това е силен и ясен знак за вкуса на народа, който въпреки че е отчаян, брулен и лъган, продължава в тези трудни времена да пълни залите и с Бетовен. Oтговорността ни е огромна.“ Маестрото отказа да коментира „недоволството“ от страна на дългогодишните организатори на фестивала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12676 |07.11.2019 Недялко Славов: Става дума за много пари, насипани от Дявола и за превръщане на човечеството в птицеферма . 0| 5193 |03.10.2019 Ален Делон се завръща на големия екран във филма ”Toute ressemblance” . 0| 5212 |30.06.2019 Германия връща откраднат от нацистите шедьовър в Италия . 0| 5762 |28.05.2019 Връщат книжния пазар и Славейкови на ”Граф Игнатиев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads