Реклама / Ads
9| 8160 |06.07.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Милано, Варшава и Лондон приветстват Стоичков

.
„Стоичков” продължава да получава международно признание още преди официалната си кинопремиера в България.
 

 

Филмът за световната футболна легенда е селектиран за тазгодишния престижен кинофестивал в Милано (12-23 септември), съобщиха международните му дистрибутори от базираната във Виена мултинационална компания Autlook.

 

Варшава

Припомняме, че преди това“ Стоичков“ беше селектиран и за фестивала във Варшава (13-22 октомври), който е един от четиринадесетте най-престижни световни кинофоруми – от най-високата категория А.

 

Походът в Европа

Филмът започна своя поход из Европа на най-елитния кинофорум на планетата – Кан, със специална прожекция на 23 май 2012 г. за фестивални мениджъри и филмови търговци, след която получи отлични отзиви и сериозни оферти за дистрибуция по света.

 

Преди това, на 18 март 2012 г., „Стоичков“ бе избран да закрие София Филм Фест. Гала прожекцията в зала 1 на НДК е единствената досега пред широка публика в България, но тя не бе на окончателната версия на филма. Финалният му вариант, предвиден за разпространение в България и по света, е вече готов и е с времетраене 90 минути.

 

Олимпиада

Първото представяне пред публика на финалния вариант на „Стоичков” е на 30 юли, по време на олимпийските игри в Лондон. Там той ще бъде показан на ексклузивна прожекция в Българския културен център в английската столица. Прожекцията е част от българската културна програма в дните на олимпиадата. Христо Стоичков ще бъде официален гост на киносъбитието, където са поканени и плеяда световни и български спортни знаменитости.

 

Създателите

Сценарист и режисьор на „Стоичков“ е Борислав Колев, име с авторитет във филмовата критика и журналистика, автор на сценариите на няколко документални филми на спортна тема.

 

 

Зад проекта стои безспорно най-силната продуцентска компания в България през последните години – „Камера“, в лицето на Димитър Гочев, Димитър Митовски и Росен Цанков. Това трио е в основата на заглавия, извоювали голям зрителски и фестивален успех като филмите за голям екран „Мисия Лондон“ и „Аве“ и телевизионните сериали „Стъклен дом“ и „Под прикритие“.

 

Копродуценти са БНТ и Владимир Николай Стоянов (чрез „Спектакъл“ и Koh-I-Noor България). „Стоичков“ е реализиран със съдействието на Национален филмов център.

 

Премиера

Филмът ще тръгне по кината в България в началото на ноември 2012 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6268 |25.01.2012 Рафи записва първи си сингъл в Лондон . 4| 6396 |15.06.2010 "Сексът и градът" с три гърди пред "Мисия Лондон" . 0| 7155 |20.04.2010 „Мисия Лондон” стана най-гледан бг филм . 0| 6139 |13.04.2010 "Мисия Лондон" води към Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads