Реклама / Ads
6| 9190 |06.11.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Милена Славова пред Фрог: След 25 г. „свобода” се чувствам изгонена

.
Певицата Милена Славова по време на "Концерт на свободата" Източник: Булфото
Част от културния календар в страната ни под наслов "25 години свободна България" бе "Концерт на свободата", който на 1 ноември побра публиката си в единия ъгъл на станалия символ на промените площад пред храм-паметника „Свети Александър Невски”. От Фрог нюз се свързахме с Милена Славова, Васко Кръпката и Ваня Костова - лицата на концертите през 90-те, които пяха по случай четвърт век демокрация и ги попитахме чувстват ли се свободни.
 
Чувствам се изгонена, все едно някой да те пъди от вкъщи и ти да не искаш да си тръгнеш, коментира рокаджийката Милена Славова.

Хората отдавна загубиха доверие в държавата, в управниците. Дори и в хубавите неща не вярват. Проблемът е, че тази тенденция продължава да се засилва. В същото време в една близка Унгария искаха да им наложат такса интернет и 300 хиляди излязоха на улицата. Тук ще ни накарат да си плащаме и въздуха още малко, а никой нищо не прави. Явно сме си заслужили положението, в което сме.

Манталитетът на всички, които искат да бъдат политици, трябва да се смени. Първо трябва да минат през сериозно обучение, за да се научат на обноски и как да говорят правилно, а не със сегашните си селски фрази и махленски тон да се подвизават в парламента. Да разберат най-накрая, че трябва да работят и лобират за народа. Липсва им и нещо, което българинът в миналото притежаваше – доблест и уважение към можещите хора. Нас ни управляват някакви хора, които сякаш нарочно държат народа в нищета, за да няма думата. Използват хората като статисти, а те си разиграват техните филми. Трагично е положението, заключи певицата.


Васко Кръпката

След 25 г. се чувствам свободен, чувствам се супер, чувствам се сякаш съм изживял интересни 25 години и нямам търпение да видя какво ще се случи в следващите 25. Имам право на избор, имам право да пътувам, да работя, да свиря, да пея, да си продавам албумите. На въпрос какво е чувството да пееш пред 100-тина – 200 човека публика, сравнено с многохилядната публика на митингите през 90-те и ще се върне ли този плам в хората, Васко Кръпката бе категоричен: Не тази атмосфера няма да се върне, няма и нужда. Митингите бяха за промяна на системата. Протестите са за промяна на правителството. А това беше просто концерт пред най-верните ни фенове, които ни подкрепят и по клубове, и по концерти.

Хората е напълно естествено да се дърпат по две причини. Темата за свободата не е много угодна на много хора и второ – хората си мислят, че има някаква политика в този концерт, а то нямаше никаква. Аз съм щастлив, че бях част от организацията. От музикална гледна точка и послание концертът си беше прекрасен – който чул - чул, който видял – видял.


Ваня Костова и синът й Боян Михайлов

България не е свободна бе коментарът на Ваня Костова. Тя се надява да доживеем свободата си. Не беше малко публиката, и един човек е публика, категорично се възпротиви певицата. Понякога един струва колкото хиляда, коментира Ваня Костова.

Свободата на България е ограничена от бездарното управление на страната. До този момент не видяхме добри управници. Може би се дължи на факта, че много дълбоко бяхме затънали и е трудно изпълзяването нагоре. Надеждата ни не е умряла. Когато живеем в истина това ни прави свободни, а сега страдаме от дефицита й. С това хилядолетно послание ще достигнем до съзнанието на хората. Бих добавила към него и смелостта и надеждата.

Трябва да се борим, защото свободата не се подарява. Тя трябва да се извоюва и заслужи. Трябва да направим всичко възможно децата ни да са образовани, защото в противен случай те няма как да живеят с истината и това нямам как да ги направи свободни. Трябва да си подбираме по-добре управниците. Синът на Ваня Костова – Боян Михайлов също все участие в концерта на свободата. Насочвала съм го непрекъснато към това да се образова. Той избра професии, свързани с постоянно учение – завърши първо туризъм, след това медицина, както и се занимава с музика, каза певицата.


Валди Тотев също бе част от концерта

Повече по случай годишнината от 10 ноември, четете в рубриката ни 25 години (не) преход
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5785 |08.10.2014 Любен Кънев представя кино-театралния спектакъл - STOP . 0| 6131 |30.09.2014 Примамливи предложения от Народния театър за октомври . 11| 6660 |28.07.2014 Граждани предлагат Благоевград да бъде преименуван на Цар Самуил . 1| 5937 |03.07.2014 Джаз и хора пред Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads