Реклама / Ads
41| 14285 |07.06.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Милена и Васко Кръпката на косъм от арест в "Южния парк"

.
Полиция свали Буги Барабата от сцената на концерта "Цвете за Гошо". Милена и Васко Кръпката за малко да прекарат нощта в следствения арест. Според рокаджиите ченгетата са се държали, както в тъмните времена на социализма, когато рокът беше цензуриран.
 
Със скандал приключи двудневният концерт „Цвете за Гошо” в памет на Георги Минчев в Южния парк. Трийсет минути преди края на купона, в 22:00 часа полиция дойде и свали от сцената рок динозавъра Буги Барабата. Пред Frognews.bg Милена Славова, която организира тазгодишното събитие заедно с Васко Кръпката, каза, че държанието на МВР напомняло тъмните времена на социализма. „Спонсор на концерта е Столична община, която ни уведоми предварително, че „Цвете за Гошо” трябва да приключи не по-късно от 22:45 часа. В събота, в първия ден от концерта, нямахме проблеми и се забавлявахме до 22:30 часа. В неделя обаче около 22:00 часа дойдоха полицаи от районното, които заявиха, че Буги не може да пее, както беше по програма, защото по нареждане на началника им краят на концерта трябвало да бъде сложен в 22:00 ч.”, обясни Милена пред Frognews.bg.


Въпреки лошото време, около 2 000 почитатели и приятели на Георги Минчева дойдоха в Южния парк, за да почетат паметта му с щур купон

Първоначално с Кръпката отказали да се подчинят на заповедта, след което ченгетата поискали личните им документи, за да им напишат акт. Тъй като в момента и двамата били оставили личния си багаж на друго място, дори били заплашени от арест. "Аз съм учил със сина ви в един клас, но не ми пречи да ви арестувам", обърнал се към Васко Кръпката един от полицаите. Рок музикантите веднага се обадили на Столична община, от където пък звъннали на хора, които са над шефа на районното в МВР йерархията. От най-високо ниво потвърдили, че концертът може да продължи до 22:45 часа. В крайна сметка обаче, покрай разправии и недоразумения, информацията стигнала твърде бавно до униформените, които отнесоха куп псувни от насъбралите се около 2 000 приятели и почитатели на Георги Минчев. „Царят дава – пъдарят не дава, това е положението”, каза още Милена.

Самият Буги Барабата, който не успя да забие заради полицейската забрана, тази сутрин не спести критиките си към отговорните за безобразието вчера. Той така и не нарече органите на реда полицаи в сутрешното си шоу по Z-rock, квалифицирайки ги като милиционери.

Опитите на двама полицаи, които бяха в основата на скандала, не успяха да убият купона. За разлика от минали години, изпълнители и публика бяха в пълна хармония. Нямаше инциденти. Напротив. Скинари, дошли да се забавляват искрено, си спретнаха купон на поляната в Южния парк до сутринта, след което доброволно почистиха всички бирени бутилки, фасове и пластмасови чаши, оставени от публиката, с което шашнаха организаторите. "Ние ги помолихме от сцената да не правят проблеми и да не опорочават празника. Така и стана.", каза пред Frognews.bg Васко Кръпката Той на свой ред писа шестица на всички фенове, които, по думите му, са доказали, че музиката прави чудеса. Полицията също получи 6, но с минус, заради двете ченгета, опитали да развалят празника в памет на Георги Минчев. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15081 |06.06.2010 В Пиринска Македония почетоха един от най‒големите ни лингвисти . 3| 9112 |05.06.2010 Рок динозаври поднасят "Цвете за Гошо" . 0| 14389 |04.06.2010 „Кристис” и „Сотбис” идват за уникална изложба в София . 9| 38656 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads