Реклама / Ads
3| 5896 |23.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Министър и Главен прокурор разцепени от СУ

.
Докато Сергей Игнатов е убеден, че в Юридическия факултет на Алма Матер се източват пари, обвинител номер едно в републиката не е получавал никакви сигнали за нередности във ВУЗ-а.
 

Главният прокурор Борис Велчев заяви днес пред журналисти, че не знае да има данни за извършено престъпление в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". "Ако имаше такива данни, щяхме да се намесим, подчерта обвинител номер 1 в държавата. Възможно е да има множество нередности в университета, а вероятно и в Юридическия факултет, но данни за престъпления до мен не са стигали. Случаят се проверява отдавана от ВКП, не лично от мен", подчерта Борис Велчев. На въпрос няма ли прокуратурата да се самосезира за излъчените в някои медии материали за нарушения във факултета, Велчев отговори: "Това със самосезирането е много удобно и се прави от хора, които не искат да поемат отговорността с това да напишат един сигнал и да се подпишат под него и да носят отговорност за набедяване, ако този сигнал не е верен". Преди това обаче в интервю за в. "Труд" образователният министър Сергей Игнатов заяви, че в Юридическия факултет се източват пари, което автоматично означава, че според него нарушаване на законите дефакто има. Игнатов призова декана Тенчо Колев да се оттегли, което щяло да покаже, че е силен и достоен.

Главният прокурор съобщи още, че има нови доказателства по делото срещу „Килърите”, но все още не могат да бъдат посочени конкретно пред медиите заради следствената тайна и предстоящото разглеждане на мерките за неотклонение на обвинените в Шуменския и Варненския съд.

По думите му имало нови свидетели и анализ на досега събраните доказателства, които позволяват тяхната интерпретация. „Нищо не се прави случайно или лековато. Неслучайно тези хора са задържани и аз се надявам, че аргументите ни ще бъдат достатъчни за Шуменския окръжен съд", коментира Велчев. Той обясни факта, че мерките за неотклонение по този случай няма да се гледат в Софийски градски съд с факта, че "Kилърите" са задържани по делото за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев и делото се води в Шумен, защото това е единствената възможност да бъдат задържани по това дело.

Велчев коментира и факта, че ВКП отмени постановлението за разделянето на две на делото срещу Алексей Петров. "Съдът по този начин коментира, макар и косвено, решението на СГС, което беше в обратната посока. Костов е един много отговорен човек. Сигурен съм, че той си гледа работата вече много по-внимателно след това определeние", заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5429 |16.09.2010 Театрали и министър пак нищят театралната реформа . 10| 5662 |13.02.2010 В. Рашидов: Не ми е мечта да съм министър . 7| 10927 |11.02.2010 Бившият културен министър става собственик на МОЛ . 5| 6374 |29.01.2010 Заради ДПС „Назъм Хикмет” отива на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads