Реклама / Ads
0| 8768 |05.06.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Мис Пиги - феминистка на годината

.
Мис Пиги
Мис Пиги - екранна и телевизионна звезда, дива, модна икона и един от най-популярните и обичани герои от кукленото шоу на Мъпетите, е тазгодишната носителка на феминистка награда, присъдена й за принос към обществото от Центъра за феминистко изкуство "Елизабет Саклър" към Бруклинския музей в Ню Йорк, предаде Ройтерс.
 
Церемонията по награждаването включваше разговор на обаятелната и пряма Мис Пиги с иконата на феминизма Глория Стейнем, както и 20-минутна видео ретроспектива на дългогодишната й кариера. На церемонията присъства и възлюбеният на звездата, жабокът Кърмит.

"Поласкана съм, но откровено казано, не съм изненада, че бях удостоена с тази награда. Чудесно е все пак, че ме почитат редом с други легенди, модели за подражание и пионерки на женското великолепие", се посочва в изявлението, направено от Мис Пиги.

Сред предишните носителки на почетния приз на Центъра зафеминистко изкуство "Елизабет Саклър" са писателката Тони Морисън, бившата съдийка от Върховния съд на САЩ Сандра Дей О‘Конър и Мюриъл Сийбърт, първата жена брокер на нюйоркската фондова борса.

Годишните награди на Центъра за феминистко изкуство отдават почит към жени пионери в сферите им на изява. Президентката на учреждението Елизабет Саклър заяви, че Мис Пиги е въплъщение на изключителен дух, решителност и характер и е преподала ценни уроци за преодоляването на препятствия на поколения фенове.

Мис Пиги е звездата на телевизионното Шоу на Мъпетите, излъчвано от 1976 до 1981 г. Най-скорошната й изява на големия екран е във филма "Мъпетите 2" от 2014 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6075 |01.04.2015 Наш учител е номиниран за европейски гражданин на годината . 0| 6498 |13.03.2014 Коя ще стане "Снимка на годината - България 2013" . 52| 10078 |11.11.2010 Кулезич срещу Чешмеджиева в битка за "Жена на годината"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads