Реклама / Ads
0| 5028 |25.12.2018 АРТ ДЖУНГЛА

Млада художничка с Коледен поздрав за Фрог нюз

.
Коледа e! Домовете са изпълнени с топлина и уют, светли чувства, надежда и очакване за нещо хубаво. Това е празникът, на който е време да забравим за евентуалните неразбирателства и да се съберем с любимите си хора.
 

Навсякъде цари чувство на любов, романтика и топлина.

 

Поздравяваме ви с тези прекрасни зимни картини на художничката Даниела Стойкова.

 


.

 

Може да разгледате картините в Руския център в София, където на Открита арт сцена всеки месец тя подготвя малка изненада за своите почитатели по време на спектакъла "Измерения на Любовта"

 

Ако пък имате път към Италия / Милано, също ще имате възможност да очаровате сетивата си, като разгледате картините на младата художничка в „Ил Салотто Миланезе“ където са изложени от Септември 2018.

 

Картините представляват абстрактни, фигуративни пейзажи, из които често срещаме мотиви от Милано.

 

Даниела успява да улови в картините си духа на Коледа и да го пресъздаде по такъв начин, че да достигне до нашите сърца. Умее да дарява светлина и да ни кара да мечтаем.


.

 

И нека не забравяме, че най-доброто предстои! Винаги да се обичаме!

 

Артистичният език на Даниела Стойкова се характеризира с живи цветове и силно въздействие. Той обрисува една реалност, в която градът и природата, вътрешният и външен свят се преплитат в хармония.Грациозните силуети, почти като огледало на душата на всеки един от нас, обитават магическото пространсвто на платната на Даниела Стойкова. Главен елемент в това артистично пътуване е червеният цвят, който пробужда емоциите и ни кара да чувстваме, провокирайки силни и контрастни усещания, каквито са страстта и болката.

 

Даниела Стойкова се занимава с изкуство от дете, задълбочавайки познанията си в областта на рисуването като студентка в „АМТИИ“ Пловдив. През 2017-2018г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите:

1 награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

 

През януари 2018 г. Alson Gallery-Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte” , в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкусвтвото – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”,

 

Участва в изложби в градовете:Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

 

Пътуването в изкуството на Стойкова символизира пътя на силната жена и на човешката душа като цяло, която преминава през трудностите, през дъжд, сняг, мрак, студ и вятър, но винаги продължава напред винаги устремена към светлината и никога не се отказва.

 

Върви стремглаво през всякакви ситуации и е обърнала гръб на миналото. Понякога в живота и се появява спътник, понякога изчезва, но тя продължава своя път.

 

Понякога любовта и романтиката озаряват нейния свят а друг път всичко потъва в меланхолия и тъга.

 

Въоръжена е само с червеното чадърче, което представлява щит от мечти, воля и надежди. Само то предпазва нейната ранима и нежна, но силна душа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7498 |26.10.2017 Художничката Долорес Дилова: Северното Черноморие е моето второ "Аз" . 2| 5868 |03.06.2016 Откриха гроб на млада жена от Шишмановия род . 0| 6542 |16.10.2013 Елинор Катън е най-младата носителка на награда "Букър" . 12| 7352 |06.12.2011 Телевизиите в коледен и Новогодишен запек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads