Реклама / Ads
5| 6311 |27.02.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Хр. Мутафчиев: Не знам какъв ще стана, но не съм загубил хъс да се боря

.
Христо Мутафчиев
Като се събудих в реанимацията се чувствах като в Аватар. Но и това учи на много неща.Никога не съм си обещавал да бъда по-кротък, по-бавен – няма да съм аз. Не искам никого да заблуждавам. Няма да се кротна. Животът е прекрасен, когато осъзнаеш, че си се бил за него.
 

Първият живот ни е по даденост, но аз няма да забравя как проходих сега. Нямах проблеми с говора, моят инсулт е от дясната страна, засегна движението ми, каза актьорът Христо мутафчиев в предаването На 4 очи по Нова тв.

Ще пиша книга, в която няма да има здравни съвети. Авторката е драматург и много добра моя приятелка и когато се събудих, тя дойде да ме види. Говорихме дълго, общувахме, нейният съпруг преди 10 години е претърпял инсулт. Тя много ми помогнва, обясняваше ми етапите. Тя ми разказа за нейна приятелка, която е искала да си осинови дете, преминала през мъка и пречки, че да станеш пишман. Та тя решила да напише книга за това, което е изтърпяла. Тогава ми хрумна идеята да напишем заедно книга, която да разкаже какво съм преживял. Затова моята книга си има авторка. „Диагноза: Христо Мутафчиев” – така ще се казва книгата, разказа актьорът.

Христо разказа, че е бил най-щастлив, когато е направил сам около 25 крачки, но уточни, че моментите на пропаданията са много страшни. Пропадам, когато съм ударен в егото, а аз сам си се ударих!, каза той и обясни, че е много гадно! Да се съдубиш и да се видиш сгънат като ембрион е страшно, но и през това се преминава, стига да го искаш, ако ти го позволи самочувствието. Човек не трябва да губи самочувствието си. Книгата ще се занимава със състоянието на духа!, разкри замисъла си Мутафчиев.

Много голяма роля в лечението на всеки един човек изиграват хората около него и верните изречения. Айде да те видим, нали беше пич! – така ме мотивираха да стана!, разказа гостът.

На врага най-ценното му качество е, че остава скрит. Винаги съм знаел, че съществува, но не съм му обръщал внимание, каза Мутафчиев и добави, че много тъжно му е станало, когато си е отишъл Андрей. Болницата иска 60 хиляди от роднините му за това, че той е бил там в последните си дни, това не може да е така! Цинично и гнусно е, бесен бях!, възкликна той.

Флашките ме заливаха, та чак преливаха. Медиите говорите, вие сте коректив, но съзнавате, че понякога един добър сценарии може да бъде пълен провал при слаб режисьор. Режисьорът е сгънат и безпомощен, но актьорите – добри!, каза още актьорът.

В момента се намествам, не мога да знам какъв ще стана, но не съм загубил хъс да се боря, категоричен беше Мутафчиев и добави, че е станал по-изискан, а може би и по-глезен. Едно от работните заглавия на книгата беше „Инсултът и претенциите”. Актьорът благодари на всички свои приятели за подкрепата, на семейството ми, на колегите от Театър зад канала.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 14008 |28.02.2011 И‒и‒и‒и Оскарът отива у...Джордж VІ . 0| 5800 |26.02.2011 Сезар предшества Оскар . 16| 7528 |24.02.2011 Ивайло Христов: Младите нямат вкус за кино! . 9| 38679 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads