Реклама / Ads
0| 10537 |18.06.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Над 1000 кандидат-студенти на изпита по математика в СУ

.
Източник: БГНЕС
С изпит по математика II продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет (СУ) ”Св. Климент Охридски” за учебната 2017/2018 г. Изпитът започна в 9 часа в зала 272 в Ректората на СУ. Антон Гегов от Хасково изтегли тема № 1, по която ще работят кандидатите.
 
Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита, са 1 001.

Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите от името на ректора проф. дфн Анастас Герджиков и отбеляза, че всеки изпит е изпитание на знанията и на волята за победа. Тя пожела на кандидатите да изпитат удоволствието от победата и техният избор да ги отведе там, където са избрали, а наесен Софийският университет да бъде техният университет.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов също поздрави кандидат-студентите и им пожела успешна работа. Разковничето на успеха е човек да си поставя достатъчно високи цели, които да бъдат съобразени със способностите му, отбеляза той и изрази убеждението си, че кандидатите са направили избор да вдигнат максимално високо летвата и ще получат такъв резултат, който да е достатъчен, за да се реализират в най-желаната от тях специалност.

Председател на изпитната комисия е доц. Веселин Гушев от Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

С успешно издържан изпит по математика II кандидат-студентите могат да учат в следните специалности на Софийския университет: Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език); Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Икономика и финанси; Стопанско управление.

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура".

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 26.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации - аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4125 |29.05.2017 Експерти откриха грешка в задача на изпита за VII клас . 2| 4274 |19.05.2017 Диан Стаматов: Трябват повече камери за изпита на зрелостниците . 3| 5160 |15.04.2017 САЩ започват изпитания на модернизирана ядрена бомба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads