Реклама / Ads
1| 7624 |04.11.2008 АРТ ДЖУНГЛА

Наръчник за гадаене с карти Таро излиза с книга на Милорад Павич

.
Петата книга на Пол Остър "Бруклински безумства", "Шестата жертва" от поредицата трилъри на Джеймс Патерсън и разговорите на Камерън Кроу с легендата на световното кино Били Уайлдър, пуска още на книжния пазар престижното издателство Колибри.
 

 

Трилърът "Шестата жертва" определено ще привлече вниманието на читателите. Джеймс Патерсън е един от най-добрите бестселърови автори в света. С първата си книга печели наградата „Едгар” за най-добър дебютен криминален роман. Публикуван е от издателство „Литъл Браун” през 1976 г., когато авторът е едва двайсет и седем годишен. Оттогава той е написал над двайсет бестселъра, сред които 9 от поредицата с детектива-психолог Алекс Крос. През 1997 г. „Парамаунт Пикчърс” снима изключително успешен филм по „Целуни момичетата”, в който ролята на Алекс Крос се изпълнява от Морган Фрийман. Две други негови книги също са в процес на филмиране. Джеймс Патерсън твърди, че иска да бъде „кралят на романите, четящи се на един дъх”. Според почитателите на неговите бързо развиващи се трилъри със стегнати сюжети, той вече е такъв - Линдси Боксър и колегите й от полицията в Сан Франсиско са заети до гуша с необясними и ужасяващи отвличания на малки деца, докато една от приятелките й от Женския детективски клуб се бори в болница за живота си, след като е простреляна. Линдси е изправена пред избор, какъвто не е допускала, че ще й се наложи да прави, без да знае дали разполага дори най-малката надежда за успешен изход от положението. Преводът от английски е на Десислава Спасова.
„Аз не правя кино. Аз правя филми. Филми, които са за забавление. Правя ги за конкретен момент. Не очаквам да векуват. Има много малко филми, които са достойни за това, заснети от други. Просто не мога да мисля с тези високопарни понятия – разбирате ли, ние не правим филми, ние правим (с превзет акцент) КИНО!”. Това е само едно от ироничните откровения в „Разговори с Били Уайлдър”, безценна книга, очевидно вдъхновена от класиката в жанра – разговорите на Трюфо с Хичкок, също издадени в библиотека „Амаркорд”. Камерън Кроу притежава не само опита на журналист от сп. “Rolling Stone”, за което е интервюирал всички легенди на рока, но и киноманските си пристрастия към филмите на Уайлдър. Така той успява да придума 93-годишната тогава легенда за задълбочени разговори. Знаели ли сте например, че Мей Уест и Мери Пикфорд отказват ролята в „Булевардът на залеза”, а Уайлдър от своя страна отказва да даде на Мерилин Монро главната роля в „Сладката Ирма”? Можете да научите изключително интересни лични впечатление не само за Монро, но и за други митове на киното, направили някои от най-забележителните си роли тъкмо във филмите на Уайлдър – Хъмфри Богарт, Одри Хепбърн, Джак Лемън, Уилям Холдън, Шърли Маклейн, Уолтър Матау. Книгата е забележителен израз на преклонение от един от най-интелигентните режисьори на модерното кино към наистина велик класик – Били Уайлдър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8425 |31.10.2008 И корабът пътува 15 години без маестро Федерико Фелини . 60| 12007 |28.10.2008 "В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата" . 25| 11076 |22.10.2008 Как България стана мафиотска държава . 9| 38656 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads