Реклама / Ads
1| 8488 |18.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Наръчник учи родители как да разбират първокласника

.
За втора поредна година VIVACOM Fund* и Асоциация „Родители” издадоха Наръчник за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители”.
 

Книжката е нестандартна покана за диалог между семейството и училището. Разпространява се в 20 000 тираж сред семействата на първолаци от София, с помощта на четирите общини.

„Тръгването на училище е много специален момент във връзката на детето с родителите и големия свят. Това е моментът, в който се поставя на изпитание нашата способност като възрастни да изградим отношения, които да подкрепят и стимулират детето да открива света. Тръгването на детето в първи клас е подходящо време да поставим началото на отношения на добронамереност и сътрудничество между всички възрастни, да забравим за надписа „Родителите дотук” на вратите на някои училища, да превъзмогнем недоверието си един към друг”,” коментира Цвета Брестничка от Асоциация „Родители”.
Основните теми, които са застъпени в наръчника тази година, са свързани със задачите на възрастта, училищната администрация, училищното настоятелство, отношенията с преподавателите, дневният режим, домашните, занималнята, учебниците, лекар, зъболекар, логопед, психолог, храненето, леворъчието, дислексията, тормозът в училище, спортът и т.н.

От Асоциация Родители са категорични, че семействата на първолаците могат да намерят съвети в наръчника по различни болни теми, свързани с ежедневието на детето им – от агресията до джобните пари, от училищните тоалетни до използването на мобилни телефони и интернет, от домашните до приемането на различните сред нас.

*VIVACOM Fund e специален социален фонд в сферата на образованието, здравеопазването, културата, спорта и активния диалог с българския бизнес. Идеята на фонда е да се обединят в едно всички общественозначими проекти и каузи на компанията и да се даде пълна прозрачност относно сферите и начина, по който VIVACOM дава своя принос към българското обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7398 |17.09.2010 6-ма станаха "Почетен граждани на София" . 11| 8311 |17.09.2010 А. Блатечки: Имаме нужда от мъжкари, а не от безполови същества . 1| 5454 |16.09.2010 Театрали и министър пак нищят театралната реформа . 9| 38670 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads