Реклама / Ads
2| 6092 |01.04.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Наш учител е номиниран за европейски гражданин на годината

.
Теодосий Теодосиев
Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев номинира българския учител по физика и приложна математика Теодосий Теодосиев за наградата на Европейския парламент "Европейски гражданин на годината". Номинацията е поради активната му дейност в подкрепа на младите български физици и отдадеността му към развитието на българското образование.
 
"Теодосий Теодосиев е истински будител - човек, който вдъхновява със своята отдаденост към просветата в България и който дава възможност на младите български таланти в сферата на физиката и приложната математика да постигат международни успехи и да славят името на страната ни", коментира Радев.

Теодосий Теодосиев е главен учител по физика и астрономия в ПМГ "Никола Обрешков" - Казанлък, и повече от 30 години е ръководител на безплатната "Школа ТЕО" по приложна математика и физика. Създател е на собствена "Методика за формиране на силов интелект". Негови възпитаници печелят 8 от 12-те златни медала, завоювани от български участници на Международната олимпиада по физика. В школата му се готвят ученици от Великобритания, Швейцария и други европейски държави.

Като активен общественик Теодосий Теодосиев е първият председател на "Клуба на учителите новатори" към Синдиката на българските учители и е избиран многократно в управителния съвет на Съюза на физиците в България. Бил е член на Висшия учебен съвет към Министерството на просветата, редакционния съвет на сп. "Проблеми на образователната политика" и редакционната колегия на сп. "Физика", се отбелязва в съобщението на ГЕРБ.

Член е на управителния съвет на фондация "Миню Балкански", която работи за повишаване квалификациите на българските учители, както и на националното ръководство на МЕГО – нестопанска организация с идеална цел за обществена дейност по направление "Морал, етика и гражданско образование".

За заслугите си в развиването на млади таланти г-н Теодосиев е награждаван с ордени "Св. св. Кирил и Методий" и "Неофит Рилски"; награда на Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" за най-много приети студенти физици; почетен диплом от българския парламент; почетен гражданин на Казанлък; "Мъж на годината" за 2014 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6243 |27.10.2014 200 младежи с български корен са на семинар по родолюбие и европейски ценности . 1| 6792 |08.01.2014 Една българка номинирана за Британските филмови награди . 0| 7589 |07.10.2013 Валери Петров и Милен Врабевски с награда от Европейския парламент . 8| 6724 |10.06.2013 Милен Врабевски и Валери Петров са лауреати на Наградата за европейски гражданин на ЕП за 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads