Реклама / Ads
2| 6645 |27.02.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Наши композитори срещу Филип Киркоров

.
Филип Киркоров
Особено обидно за тях било твърдението на руската звезда, че той дори не познавал нашите творци. Композиторът Александър Бръзицов се присъедини към четиримата свои колеги, които търсят защита на авторските си права, нарушени от руския естраден изпълнител Филип Киркоров, стана ясно на пресконференция в агенция „София прес", в която взеха участие и композиторите Александър Савелиев и Найден Анд
 
Те вече се заканиха да съдят руския певец, съобщава news.bg.

 

Най-вероятно ще бъде подаден нов сигнал в прокуратурата за нарушените права на г-н Бръзицов, съобщи адвокатът на правозащитната организация Лъчезар Немски. Той поясни, че още с първия сигнал организацията настоява да бъде извършена проверка за изпълняваните и разпространявани музикални произведения без изискваното по Закона за авторското право и сродните му права разрешение на техните автори.

 

Според вносителите на сигнала няма пречки Киркоров да отговаря пред съдебните власти в България, тъй като той е и български гражданин. „Той и до днес продължава да продава и разпространява чужд обект на авторското право, което не само у нас е престъпление против интелектуалната собственост и смятаме да докажем това по категоричен начин", заяви адвокатът.


В сигнала се визират песните „Плюс и минус" на Александър Савелиев, „С днешна дата" и „Детски спомен" на Димитър Пенев, „Мечта" на Иван Пеев и „Звездна фантазия" на Найден Андреев. Александър Бръзицов се присъединява към колегите си с песента „Среща". „Смятам, че като български гражданин Киркоров излага България, а ние ще докажем, че практиката без разрешение да използва авторския ни труд не е от днес и от вчера", заяви от името и на колегите си композиторът Найден Андреев. Той припомни казаното му от руския изпълнител преди време „Как ще ви плащам на вас, аз ви правя реклама".

Разочарован съм от Филип като човек, поне да беше вдигнал телефона да попита може ли да изпее песента ми", сподели Александър Бръзицов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5668 |07.03.2011 В. Рашидов: Да съм казал нещо срещу български творци? . 52| 10078 |11.11.2010 Кулезич срещу Чешмеджиева в битка за "Жена на годината" . 2| 8054 |26.10.2010 Наследник на Краля Слънце срещу изложба във Версай . 0| 11729 |05.03.2010 “Войната е опиат” срещу “Аватар” – развръзката наближава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads