Реклама / Ads
2| 9401 |05.03.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Нели Рангелова: Твърде бързо пенсионираха Вили Казасян

.
Аз не го наричам това поколение “естрадно”. Ние бяхме поколение на поппевци.
 

Определението “естрадната певица” винаги ме е дразнило. Естрадни певци са поколението далече преди нас. Нашите изпълнения звучаха вече модерно, по европейски, не бяха с онова “романсно” звучене. Да припомня, че от нашето поколение са братя Аргирови, които наложиха един хубав дискотечен стил… Ние бяхме едно пеещо добрe поколение, което представяхме България, казва за Блиц певицата Нели Рангелова.

Аз се обърнах към младите автори – Александър Бръзицов, Стефан Димитров, повлияни от Стиви Уондърда, да речем, и от други големи западни групи. По това време Тончо Русев ме покани и ми каза: “Ела при мен, работи само с мен и аз ще те направя втора Лили Иванова!” Не можех да си представя, че ще работя само с него.

Много отдавна не сме скарани с Георги Христов, говорим си, дори на общите ни концерти – моите и неговите, изпяхме двата наши дуета, които имаме. Преди Нова година той имаше концерт в зала “България”, гледах го. Предвиждам в края на 2011-та и аз такъв да направя. С годините хората порастват, поумняват, помъдряват

Случаят с Елица и Струнджи беше много интересен, защото не някой друг, а моят син Марти, влизайки в интернет, пусна новата им песен и ми казва: “Мамо, мамо, това е абсолютно “Няма да плача”. Става въпрос за скандалния клип. В момента, в който го чух, си казах – припевът е едно към едно. Тази песен съм я записвала някъде в 2003-а. Най-странното е, че те започнаха да разговарят с мен чрез пиарите си.

Не съм сънувала Вили Казасян, но страшно много го обичах и бях потресена от това, което се случи с него. Много от хората не знаят, че когато той беше председател на журито на “Мюзик Айдъл”, аз пях една вечер и се видяхме тогава с него и му казах: “Вили, хайде, стягай се, защото наесен правя 50 години юбилей и 30 години творческа дейност /става въпрос за 2008 г. – бел. ред./. Така че ще искам с твоя Бенд да направим нещо!”. А той ми каза:

“Ай стига, бе, та ти си много стара, дали ще доживееш дотогава?!”

Имал си е здравословни проблеми, за които ние не сме знаели. Дори се говореше, че шоуто му е давало импулс, но си е имал своите болежки, миличкият. Жалко е, че си отиде така рано. Нямам право да говоря от негово име, но си мисля, че твърде бързо го пенсионираха. Защото един Караян не знам да е бил пенсиониран. За Вили това беше една огромна неправда, въпреки всичко си направи свой Биг Бенд, но предполагам, че това страшно много го е наранило, разказва Нели Рангелова.

Бяхме на гости на един много известен клуб – “Пале” в Щутгарт, не знам дали още съществува. Пристигнахме от Швейцария в Щутгарт в петък, но мениджърът на групата - австриец, ни беше взел паспортите, решил да ни направи адресната регистрация чак в понеделник. Както си пеехме в събота вечерта, дойдоха стриктните немски полицаи и ни прибраха. За мен беше много вълнуващо, страшно по-скоро. Първо бяхме в тяхното така наречено “районно”. Предоставихме им всякакви видове документи – шофьорски книжки и прочее.

Но те знаеха всъщност за какво става въпрос. Закараха ни директно в затвора, преспахме една вечер там, в неделя всичко беше уредено. Но станахме хит в Щутгарт, заведението беше фрашкано за цели две седмици напред. Появихме се на първа страница на вестниците с цялата моя биография – носителката на “Златният Орфей” и на ред международни награди… Човека, арестувал ни, нарекоха “Черният Петър на немската бюрокрация”. Ако им бяхме дали паспортите без печат, щяха да ни натоварят на първия влак и обратно…
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6487 |04.03.2011 Нашенка замесена в "Оскар"-ите за анимация . 0| 6566 |02.03.2011 Граждани от Балчик протестират, искат фестивали . 5| 5910 |01.03.2011 Рекорд! 241 номинации на Нобелова награда за мир . 9| 38679 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads