Реклама / Ads
3| 10196 |08.04.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Писателят Недялко Славов: Природата ще ни спаси и този път през аварийните си изходи

.
Недялко Славов Източник: БГНЕС
”Природата ще ни спаси и този път през аварийните си изходи”. Това казва един от моите герои в току-що довършения ми роман ”И станах река”. Никой не е казал, че животът е подарък – той си е борба. Природата се задъхва и ние трябва да си намерим естествената вибрация в тая природа.”
 

Това казва писателят Недялко Славов в "Артефир" на БНР.

 

"Чувствам се като всички останали, защото ние сме социални животни, според древните философи. Липсва животът, липсва движението и не е естествено да са пусти улиците. Писателкото усамотение е по-различно, защото то е самопожелателно. В случая не си го пожелаваме сами – пожелава го една безока ситуация. Едното е творческа самоизолация, другото не е. Другото акумулира други енергии. Човек, както казва Шандор Петьофи, две неща би желал на земята – това са любовта и свободата. И светлината, разбира се."

 

"Задължение на всеки един писател е да реагира на времето си. Аз съм от този тип писатели, така че съм сраснат с това линейно време, което ми е дадено. Мисля, че всички тези събития имат втори план. Времето ще покаже, нека да минем тоя Рубикон... Откакто свят светува, се е спасявало едно нещо – човекът. Доброто и злото винаги са били в тая битка. Само че злото винаги е имало много лица, докато доброто – едно и също лице.", отговаря той на въпрос коя камбана спасяваме.

 

"Аз не мисля, че е настъпил краят на света. Имам чувството, че се борят големи сили за самия човек. Моето лично виждане е, че ние сме настроени на 432 херца и това го казват големите умове. Това е Вердиевото "ла", това е цялото ни съзвучие с космическото трептене, числото на Фибоначи... Това са много сложни аритметични изчисления и са много простички. Те ни пригаждат към вибрациите на Всемира и правят нашия духовен и телесен мир в съзвучие. Когато се промени тази настройка, се променя и човекът. Хем сме сложни, хем сме много елементарно съставени. И това непрекъснато желание от векове да се бърника, да се човърка, да се променя човешката природа в името на някакви хипотетични налудничави идеи е винаги пагубно.", казва още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7664 |01.04.2020 Писателят Георги Господинов: Миналото и книгите се превръщат в убежище, а апокалипсисът в истории . 4| 6418 |13.03.2020 Писателят Йото Пацов тъжен: Спасението на давещите се... . 0| 6119 |27.02.2020 Почина писателят Клайв Каслър . 1| 6190 |02.02.2020 Писателят Георги Господинов: Границата между чара и звяра на миналото е много тънка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads