Реклама / Ads
0| 10283 |13.02.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Никълъс Кейдж идва с "Непобедимите 3" в България

.
Дейвид Варод, Бойко Борисов и Арнолд Шварценегер, който се снима в „Непобедимите 2” през 2011 г. Източник: Ню Бояна Филм
Никълъс Кейдж, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Долф Лундгрен ще се съберат в България за снимките на „Непобедимите 3”. Новината съобщи шефът на „Ню Бояна” Дейвид Варод. Той обясни още, че предната част от поредицата, която също беше заснета у нас, е една от най-скъпите продукции, реализирана на родна територия.
 

Дейвид Варод коментира пред Дарик, че има опасност подобни мащабни проекти вече да не се случват в България, ако държавата ни не въведе т.нар. финансови стимули за чуждите продуценти, които правят филмите си тук. Темата се дискутира от години, но необходимите законови промени още не са гласувани.

Желанието на създателите на „Непобедимите” е в третата част от поредицата да се съберат колкото се може повече екшън звезди, които не са се появявали в предните филми. По неофициална информация преговори се водят с Уесли Снайпс, който все още е в затвора заради укриване на данъци, но предстои да бъде пуснат на свобода. Чък Норис вече официално обяви, че няма да се снима в „Непобедимите 3”. Никълъс Кейдж обаче със сигурност е приел предложението да се присъедини към екипа и ще дойде в България, обяви шефът на Киноцентъра в Бояна Дейвид Варод.

„Основният човек е Силвестър Сталоун, когото аз обожавам и му се възхищавам. Работили сме заедно по „Рамбо 3”. Аз много го харесвам, въпреки че хората казват, че е труден и че не е лесно да се работи с него. За мен това не е така. Силвестър Сталоун винаги знае какво иска. Той е перфекционист. И може би заради това успява”, заяви Варод.

Дейвид Варод разкри още, че един от най-успешните филми в момента „Умирай трудно 5” с Брус Уилис е трябвало да се снима в България, но от екипа на продукцията са предпочели Унгария, защото условията там са по-добри. Заради липсата у нас на т.нар. финансови стимули за чуждестранните продуценти, много от тях започват да ни заобикалят.

„Данъчните облекчения не са нещо, което аз съм измислил, те не са за мен, не са нещо, от което аз имам нужда. Тези стимули са едно средство, което помага да постигнеш друга цел. Ако го използваш правилно, това е средство да привлечеш повече инвестиции в страната. Тези стимули са приети по цял свят. Така че, ако България не ги въведе, просто ще отпадне от играта. Много хора не разбират за какво точно става въпрос и казват, че те са нещо, което се прави заради „Ню Бояна”. Но Киноцентърът в Бояна просто предлага услуги. Ние не сме продуценти”.

Дейвид Варод разказа и каква е логиката на финансовите стимули за чуждестранните продуценти: „Човек, който има пари, решава да направи филм, да кажем за 20 млн. долара. Той може да избере къде да го снима. Започва да търси място, където има високо ниво на обслужване, където хората са изобретателни, има добър екип, има добри локации за снимки… В крайна сметка обаче всичко опира до парите. Ако той заснеме този филм в Унгария, където има такива финансови стимули, на него ще му върнат 20% от направените инвестиции. Ако го заснеме в България няма да му върнат нищо. Дори и той много да харесва тази държава, да изпитва огромна любов към нея, той ще отиде в Унгария, защото му е по-рентабилно”.

Ако в скоро време държавата не въведе финансови стимули за чуждестранните продуценти, които снимат у нас, Киноцентърът в Бояна може и да затвори врати, предупреди Дейвид Варод. Той каза: „Подобни стимули предстои да бъдат въведени и в Румъния.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7747 |04.12.2012 Нова година идва с Йорданка Христова . 3| 7212 |12.11.2012 Роджър Уотърс идва да събори „Стената“ в София . 0| 5824 |06.12.2011 Пишеща принцеса идва на панаира на книгата . 7| 7932 |21.10.2011 Кой се страхува от извънземни, когато идват избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads