Реклама / Ads
4| 5591 |23.02.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Отсяваме мераклиите за Евровизия

.
Зрителите гласуват по време на концерта, а журито - на генералната репетиция.
 

Финалното шоу за "Българската песен на Евровизия" ще се състои днес в зала 1 на НДК. От държавната медия обещават "грандиозен спектакъл с българска музика". Телефонните линии за гласуване ще бъдат отворени с изпълнението на първата песен.

За зрителския вот ще се борят групите "032", D2, "Уикеда", "Петте сезона", "Jerihon", Stanny Brown feat. N.A.S.O, както и изпълнителите Поли Генова, Боян Михайлов, Лазар Кисьов, Владо Димов, Цветелина Чендова, Ruth, Милена Славова, Mona, Симона Сиванио и "СПРИНТ", Емили Валенти, Елмира Костова и Пламена Петрова.

Гост-музиканти ще бъдат "Дърти пърчис", "Tri O Five", Мария Илиева, Орлин Павлов, Румънеца и Енчев, тазгодишните представители от Румъния трио "Hotel FM" и "Бон Бон".

Зрителите ще гласуват по време на концерта, а Академията ще гласува по-рано - на генералната репетиция. Общият вот ще определи победителя в "Българската песен на Евровизия".

И тази година обаче скандалите не подминаха конкурса. Парчето на Рут Колева „Fever” бе коментирано като крадено от песента Can't Stop Moving на британския изпълнител Sonny J. Продуцентите от "Виталити мюзик" излязоха с отворено писмо, в което отричат информацията. За Рут са писали Рейчъл Роу и Страхил Велчев-KiNK. Това е абсолютно оригинално произведение.

"Академията не е сезирана и няма да бъде предприета проверка", пък увериха от БНТ.

Песента "Бугимен" на "Сънрайз" пък отпадна от финалната листа. Оказа се, че парчето е излъчвано по БНТ и БНТ Сат от концерт на "Аполония" през 2008 г. Георги Мархолев обясни за недоразумението също в отворено писмо. Макар и в друг вид, текст и аранжимент, той и Георги Дончев поздравяват с песента "Бугимен" приятеля си, актьора Ники Сотиров, който по това време свърши участието си в американския филм "Бугимен". Там Сотиров играе главната роля, което вдъхновява "Сънрайз" за песента. Тя е записана преди седмица за пръв път и е част от двойния албум S.O.S.

"По никакъв начин не свързахме това изпълнение с промоцията на песента в днешния и оригинален вид, а и въобще не се сетихме за концерта ни в "Аполония", пише Мархолев. Участието на "Сънрайз" с друга песен, за която трябва да се заснеме клип, е невъзможно и не е по регламент, категорични са от БНТ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5622 |12.02.2011 Ясни са финалистите на БГ Евровизия 2011 . 13| 7621 |19.01.2011 България в шах - няма участник за "Евровизия 2011" . 14| 6332 |30.05.2010 Евровизия 2010: комшийски вот и непретенциозни парчета . 0| 5512 |25.05.2010 Над 125 милиона зрители гледат Евровизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads