Реклама / Ads
11| 11310 |07.02.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Павел Поппандов напусна Сатирата разплакан

.
Актьорът Павел Поппандов е напуснал Сатиричния театър, обиден от решението на новия му директор Калин Сърменов да ореже заплатите на част от актьорския състав, научи „Всеки ден".
 

 До крайното му решение се стигнало след многократните публични обвинения на шефа на Сатирата, нашумял с ролята си на мафиотския бос Михаил Михайлов - Милото в сериала „Седем часа разлика", че заплатата му е незаслужена.

„Това е болезнено решение за мен, но в крайна сметка го взех. Целият ми живот мина в Сатирата, но повече няма какво да търся там - щом за новия г-н директор аз съм едва ли не лентяй, който източва трупата, време е да се сбогувам с колегите и публиката", каза с разтреперан глас звездата от „Клуб НЛО". Последната роля на огорчения Поппандов била в постановката „Детектор на лъжата" на 3 февруари. За последен път актьорът се превъплътил в ролята на Борис Бизов, а на финала на представлението със сълзи на очи направил обръщение към пълната зала.

„Уважаеми зрители, тази вечер изиграхме за 85-и път „Детектор на лъжата". Новото ръководство на театъра в лицето на актьорите Калин Сърменов и Васил Банов прецениха, че моето място не е тук.Че получавам незаслужено заплата... Затова реших да напусна Сатирата. Вие гледахте представлението и сами можете да прецените кой е прав. Трудно ми е да изрека последните думи, но държа да ги чуете. Тръгвам си от този театър не с огорчение, а с облекчение. Мъчно ми е и ме боли само за хората зад сцената, без които не може да се реализира нито един спектакъл. Но аз не ви казвам сбогом, а довиждане", отправил емоционалната си изповед към шашнатите зрители в залата натъженият актьор.

Първоначално салонът се стъписал, после всички избухнали в 15-минутни аплодисменти в чест на своя любимец. Публиката станала на крака и дълго ръкопляскала, а Поппандов се разплакал.

Павел Поппандов, който има зад гърба си над 150 роли в киното и театъра, изобщо не се замислил дали да продължи да играе. Актьорът не спирал да обикаля из страната с участието си в постановката „Слънчеви момчета" на режисьора Андрей Калудов.

Неотдавна името на Сърменов гръмна в още един скандал. Звездата от „Седем часа разлика" подложил на унижението да ореже заплатите звездите ветерани Мария Статулова, Пламен Сираков, Янина Кашева и Филип Трифонов с обяснението, че времето на комунизма отдавна е минало и по-малкото ангажименти определят и по-малката заплата в театъра. Според източници на „Всеки ден" те също обмислят напускането си.

„Ами това направи това момче - прокуди ни от театъра, в който сме десетилетия. Поздравявам Павката за смелостта, но трябва да си отиде не той, а друг човек", заяви огорчената Статулова.

Калин Сърменов:
Един си тръгва, друг идва

Калин Сърменов вече е разписал молбата за напускане на Павел Поппандов. Тя е била внесена на 4 февруари.

„Разбрах за постъпката на Павел. Не мисля, че зрителите трябва да бъдат занимавани с административни въпроси. Ако си подаваш оставката, правиш го пред директора, не пред публиката на сцената. Това ми се струва някакво евтино сантиментално заиграване и изключителен непрофесионализъм.

Ако един пилот на самолет или капитан на кораб напусне, ще направи ли обявление пред пътниците?! Иначе не съм казвал, че Поппандов е слаб актьор или мързеливец. Посочих само, че ще взима повече пари, ако играе повече. Не виждам защо е обиден - явно е намерил по-добър вариант за себе си. Няма драма - един си тръгва, друг идва, така е в живота", обясни пред „Всеки ден" Калин Сърменов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12384 |16.12.2011 Напусна ни бардът Пламен Ставрев . 1| 5924 |10.04.2011 Напусна ни големият Сидни Лъмет . 4| 8687 |26.03.2010 Напусна ни режисьорът Никола Рударов . 3| 10151 |12.06.2009 Напусна ни актьорът Радко Дишлиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads