Реклама / Ads
0| 5617 |02.04.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Пет дни, единайсет представления и една премиера

.
Фестивалът
Това е формулата на третото издание на фестивала за съвременен танц и пърформaнс “Антистатик”, който се провежда от 8-12 април (четвъртък-понеделник) 2010 в Червената къща, кино „Влайкова” и Младежки театър „Николай Бинев”.
 

“Антистатик” се появи като първия фестивал за съвременнен танц и пърформанс в България през пролетта на 2008 в София. В предишните две издания Антистатик показа над 17 представления от световната и българската сцена, и беше посетен от над 3000 души.

“Антистатик” е изграден като "изказване" срещу инерцията, като манифест на желанието да се изразяваме, като се движим радикално. Фестивалът не се фокусира единствено върху български танцови проекти, а разширява погледа на българската публика.

И тази година фестивалът, който има специално място в българския и международен културен календар, представя утвърдени международни и български хореографи и изпълнители, но така също ще покаже и най-новата българска генерация от артисти в съвременния танц в специалната програма на фестивала - "Поле на потенциалности". В програма "Номад" вниманието е насочено към някои интересни артисти на успешно завършилите международната образователна програма "Номадска танцова Академия".



Инициативата Номадска Танцова Академия е дългосрочен проект за развитие на съвременния танц в страните от югоизточна Европа.Участниците в образователната програма ще имат възможността да преминат през 4 месечно обучение в Скопие,София,Белград,Загреб и Любляна. Програмата ще приключи в Любляна с Short Cuts, където участниците ще представят свои артистични работи създадени по време на Академията.



"Антистатик" има амбицията да се появява през април всяка година и да предлага своето виждане за разбиване на инерцията и да запълва празното поле на липсващо културно събитие в София през пролетта.

Пълната програма на фестивал "Антистатик, можете да намерите тук:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6643 |14.03.2010 "Една война" победи на 14-ия София Филм Фест . 4| 14128 |02.01.2010 Една година по стъпките на българското кино . 0| 5745 |15.11.2009 Още една награда за “Източни пиеси” . 0| 6140 |08.10.2009 Още една награда за българския филм „Омлет”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads