Реклама / Ads
0| 7498 |12.02.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Пласидо Доминго:Сбъднах 40-годишна мечта- да пея в София

.
Световноизвестният тенор Пласидо Доминго е вече у нас и репетира със Софийската филхармония за концерта си в Арена „Армеец”. Маестрото призна, че не просто е сбъднал мечтата на своите български почитатели да пее в София. Той също 40 години е мечтал за концерт в България, съобщава БНТ.
 
Сега само опипва почвата, но има искреното желание да се върне, за да пее в спектакъл. Не крие огромното си възхищение от великолепните ни гласове. На сцената се среща с трите гранд дами на българската опера – Гена Димитрова, Райна Кабаиванска и Анна Томова-Синтова. С тях пресъздава най-големите любовни истории в операта. И до днес записът на Тоска с Доминго и Кабаиванска се смята за най-добрия на всички времена.

„Спомням си филмовата продукция на „Тоска” с Кабаиванска. Много мащабна, на истинските места на действието“, споделя Доминго. „Много ни беше тежко. Имаше един ден, в който снимките започнаха в 12 на обед и напуснах църквата „Сант Андре де ла Вале“ в 5 часа сутринта. Това си бяха 17 часа снимки и тогава записахме и любовния дует от първо действие“.

Надява се да подари много романтика на публиката на 14 февруари, защото в операта всичко е любов. Съпругата му, която е в София с него, също ще е в залата. Освен романтичен жест към нея обаче концертът му ще е обяснение в любов и към всичките му български фенове.

Доминго е уверен, че операта е вечна. Разбира обаче, защо има и такива, които не я обичат: „Има две категории хора, които не харесват операта. Едните са тези, които не я познават, а другите са онези, които не могат да си позволят цената на билетите“.

В късния следобед Пласидо Доминго беше на среща в Софийската опера, където не скри желанието си да пее на българска сцена. Доминго прояви интерес дали в репертоара са включени „Травиата” и „Набуко”. Големият тенор не можа да се въздържи и се качи на сцената на Софийската опера, за да провери акустиката лично.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9961 |12.02.2014 А. Ковачев: С филм за цар Самуил продължава поругаването на българското наследство в Р Македония . 0| 6097 |12.02.2014 Улични скиори помитат столицата . 2| 8228 |11.02.2014 Почина холивудската актриса Шърли Темпъл . 2| 6659 |10.02.2014 БГ късометражен филм взе световно отличие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads