Реклама / Ads
2| 7576 |25.05.2011 АРТ ДЖУНГЛА

„Площад Синева” - вдъхновение за рок и забавление - отново в София

.
Млади звезди от Пловдивския театър пред Frognews.bg
 

Първият български рок мюзикъл „Площад Синева” отново се играе на сцената на Театъра на народната армия. Фентъзи рок мюзикълът, създаден от Милен Врабевски, с режисьор Борис Панкин, ще събере за пореден път почитателите на рока, танците и настроението. Frognews.bg напомня, че 24 млади артисти в продължение на два часа танцуват и пеят на живо с невероятна енергия и настроение с участието на музикантите от "Диана Експрес". Цялата трупа видимо обича спектакъла и се раздава докрай. Младите звезди Ивана Папазова, Ивайло Христов, Троян Гогов от Пловдивския театър отговориха на Frognews.bg:

‒ Какво е да участваш в първия бг рок мюзикъл?
Ивана Папазова: За мен е радост и отговорност участието ми в мюзикъла .Български текст, български автор на музиката и текстовете на песните/Милен Врабевки /,които се изпълняват от актьорите на живо с българска рок група. Българските актьори и всички са с невероятен дух професионализъм и позитивизъм.
Ив. Христов: Истинско предизвикателство и огромно удоволствие.Още повече-това се случва на сцената на първия професионален театър в България - Драматичен Театър Пловдив! Голямо приключение и забава беше всичко, което се случи от първата ни среща до премиерите и вече редовите представления!
Троян Гогов: Приятно е да участвам в първия Бг-рок мюзикъл......Обичам да пея. А да пея рок си е направо бонус!


Ивайло Христов (Шац)

‒ Смятате ли, че в България този жанр се приема радушно от публиката и вещаете ли много сезони за Площад Синева?
Ивана Папазова: Да публиката обича да слуша и да гледа български мюзикъл...Площад Синева е доказателство ...
Ив. Христов: В България жанрът рок-мюзикъл се приема отлично от хората,които обичат и ценят добрата музика и пеене наживо! Колко представления може де се изиграят, ще решат хората, които ходят на театър. Само публиката решава съдбата на всяко представление.
Троян Гогов: Ако сме първия рок мюзикъл ...не знам дали това е комплимент или по-скоро говори лошо за търсенията в областта на нашата култура. Мисля ,че е крайно време да" полудеем" , да сме по-смели в изследване възможностите в областта на сценичните изкуства. Вече го правим, но неуверено.Малко области в държавата ни са на нивото на постиженията в момента, в областта на театъра! Смятам ,че интересът към театъра е във възход. Културните "продукти" за сцена в България,в момента са на световно ниво! Горд съм с това като Българин! Ако има какво да кажем на света в момента,можем да го направим с театър!


Ивана Папазова като Дона

‒ Кои са най‒любимите ви сцени в мюзикъла?
Ивана Папазова: Обичам целият спектакъл нямам любими сцени ....
Ив. Христов: Всичко е направено с вкус и мярка. Любими сцени нямам, с всички се забавлявам.
Троян Гогов: Любимите ми сцени са Лот -Сара.


Троян Гогов - Хюи, басист на групата Синовете

‒ Според сюжета вие сте членове на рокбанда. Бихте ли се пробвали наистина?

Ивана Папазова: Ако мина курс по пеене при невероятния Евгени Господинов бих се пробвала ...
Ив. Христов: Бих опитал да свиря и пея наживо с група.Това ме вдъхновява! Някои от нас вече сме го правили, а други го правят и в момента! От 4-годишен пея и сега вече нескромно мога да заявя,че мога да го правя с група наживо! Кефя се жестоко,когато сме с "Диана Експрес" на сцената.За такива моменти си струва тази работа!
Троян Гогов: Не знам дали не ми е късно ,за да мисля да вляза в рок банда в момента!? Но театъра е магията помагаща ми да мечтая и да съм всичко което искам или съм мечтал.Заповядайте в театъра и се уверете сами!Разгледайте афиша на Пловдивския театър и изберете.:)



Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6238 |24.05.2011 К. Цонев с Аскеер: Завист, завист! Не бъдете злобни! . 2| 7007 |23.05.2011 "Дървото на живота" се окичи със Златна палма в Кан . 14| 11054 |18.05.2011 Джони Деп пак е неустоим в "Карибски пирати: В непознати води" . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads