Реклама / Ads
0| 8209 |06.08.2017 АРТ ДЖУНГЛА

„Пролетните курабийки на Баба Марта” от Валерия Андреева – пиеса и книга

.
Само преди няколко дена излезе приказката на Валерия Андреева „Пролетните курабийки на Баба Марта”, Аб Издателско Ателие, 2017, София. Това е една приказка, която Валерия Андреева пише като пиеса за куклен театър през 2012 г. и тя веднага бива поставена в Държавен куклен театър-Сливен.
 
След като пиесата събира аплодисментите на детската публика, Валерия Андреева преобразява текста и сега той излиза като отделна детска книга.



В центъра на тази забавна история са трите дъщери на пролетта – Синята фея, Зелената фея и Розовата фея, които понякога спорят, но винаги имат добри намерения, с обич пишат писмо на своята майка, обмислят и реализират хубави идеи, с удоволствие гостуват на своята Баба Марта и с вдъхновение приготвят за първи път пролетни курабийки по нейната рецептата. Макар приказната история да започва през пролетта, към нейния финал препратката е към очарованието и на четирите сезона – лято, есен, зима, пролет. Тези послеписни страници са реверанс към детското въображение и многообразното чудо на живота, а симпатията на автора към детската аудитория е безспорна.

Първото показване на „Пролетните курабийки на Баба Марта” пред читателския поглед се случва през тази първа седмица на август на Алея на книгата във Варна на шатра 3 на щанда на издателство „Атеа”. Това става с приятелската подкрепа на Делян Илиев, управител на издателство „Атея”, който изтъква: „Детската книга „Пролетните курабийки на Баба Марта” със сигурност ще се хареса на децата. Още от първите думи приказната история бързо оживява пред читателя, което е голям плюс. Увличащо динамична е, чете се на един дъх и това е повод да поздравя Валерия Андреева за постигнатия успех”.

***
Валерия Андреева Тодорова е автор на белетристика, поезия, пиеси за куклен театър, публицистика.  Завършила е българска филология във Великотърновския университет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2302 |17.04.2024 Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън издават съвместен сингъл . 1| 2636 |15.04.2024 Български композитор Борислав Славов с награда BAFTA. Чуйте музиката, с която спечели . 0| 3599 |10.04.2024 Продължението на "Игра на тронове" за Джон Сноу отпада . 0| 2175 |10.04.2024 Първият трейлър на "Жокера 2" зашемети феновете заради изключително неочаквана епизодична поява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads