Реклама / Ads
41| 8482 |04.05.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Прости, Господи, Гьобелс не ме доближава до теб

.
Вместо да крадат пари от миряните за попски мерцедеси, отците да четат Откровение Йоаново
 
Айде, честито, и да пием блага ракия! Ама то бутилката май е с продънено дъно…





Какво толкова се интересуваме от сватба в някаква друга страна? Какво толкова важно намерихме, че не минава ден, без да се Кейтваме и Уилямосаме? Че някакви инициатори чак великденски яйца от Борисовата градина им пращат. Били направили инициативен комитет за яйцата на Уилям. Дреме му на Уилям… за яйцата Какво е това поведение, което показваме с толкова вълнение към член на семейство, което само преди 60 години ни бомбардираше и министър-председателят на Великобритания каза, че София трябва да се срине до основи и на нейно място да се посадят картофи. Че в тази градинка, от която се чукаха с яйца и решиха да изпращат, е падала бомба. Както и пред дома на дядо ми на „Шар Планина“. Аре, холан. Е, ми картофи да им изпратим тогава на принца и булката му с евтини бикини, каквито се разбра, че пазарувала.

Плач и мъка. Родова памет и Вяра ето това ни трябва. Ние яйца пращаме. Всъщност в днешния брой мислех да пиша за БПЦ и се разсеях малко с гащите на Кейт. Мислех да пиша за поповете и религията в България, ама май вече взех да се отказвам, защото пък ми стана гадно. Всъщност какво се случва винаги когато има в България християнски празник? Винаги има някакъв скандал.

Какво се случи в дряновската църква на 23.04.2011 г.?
Църквата е строена от Кольо Фичето, който ще се обърне в гроба, ако разбере какъв тапир служи в този прекрасен храм. На Света събота, ден преди Великден, майка, която се опитваше да изкачи тежката си количка с бебе по тесните стълби на храма, ми разказа следната случка: След като едвам преминала две-три от тесните стъпала на църквата, слизащо по стълбите момче (хвала) започнало да й помага и поело количката. В този момент в тихия и отрупан с жълтурчета двор, сред жуженето на пролетните мушици се разнесъл скърцащ глас:

- Недей да й помагаш, да го качи сама! Остави я, сама да го качи.”
Младата майка се обърнала и
вместо Гьобелс, о, ужас, видяла гиздавия поп!
Онемяла, разбира се, а младежът смирено отговорил:
- Ама, тежка е количката! - оправдало се момчето.
- Ми да я обърне на обратно - казал Гьобелс - и да дърпа.
- Е, как да я обърне, има бебе.
- Голяма работа, като има бебе…
Ето такива „служители” ни доближават до Него!
Как пък един свестен не се появи ни по телевизията, ни по службите. Църковните служби имам предвид. За държавните знаем, че е пълно с пагонести попове. Вечно скандали в БПЦ. Проститутки в манастирите, оргии, псувни, крясъци, гонене на инвалиди, мерцедеси, какво става, бе?!

В Евангелието не пише ли, че най-свишите са най-скромни? Нашият Господ не разтури ли с крясъци сергиите пред храма и шамароса лихварите няколко дни, преди да ни изкупи греховете? Храм! На Кръстова гора продаваха гащи пред църквата
и то гащи, които миряните са оставили там, за да бъдат изцелени. Не гащите, миряните. Такова било поверието. Нямам никаква нужда от Българската православна църква, нямам никаква нужда от тези компрометирани, крадливи попчета (доказано). Пари, пари, пари, пари… Еба ти идиотите. Това ли ни е връзката с Бога? Бели свещи, зелени свещи. На нашата квартална църква имаше надпис „молитвите до нашия Господ стигат до него само ако си закупите свещи от касата на храма!” Олигофрени. Нито данъци плащат, нито някой им се бърка в имотите…

Ох, къде ли е сега Хенри VIII? Къде са ти тезисите, Мартине? Мой приятел ми каза, че отдавна се моли само в параклиси
или на крайпътни чешми защото са построени с вяра, благодарност и без корист. Свещта е символ на вярата, на огъня в сърцата ни, а е превърната в печалбарски консуматив. Консуматив, за който си скубят грешните бради. Прочут е случаят в Резово, при който поп с килимявка караше джет пиян в залива пред турската вишка. Турският граничар сигурно е онемял.
Друг случай в Бачковския манастир. Момче вдигна огромен скандал, защото развилнели се попове му дърпаха фотоапарата и го гонеха от манастира, за да не снима. Стигна се дотам, че безочлив монах има наглостта да му каже, че го анатемосвал! Е как ще го анатемосва бесуващ и вонящ на ракия брадатник, който не знаеше името му и който не е направил нищо да развие и съхрани вярата на това момче?! Тези, които виждаха бесовете на брадатите, тези, които бъркаха охотно в портмонетата си, за да оставят паричка до иконата, само гледаха тъпо.

Миряни. А тази паричка къде ще отиде? В мерцедеси за деди поп Вместо за реставрация на стенописите. Надпис забранено... Надпис забранено... В Божия дом, дето уж всички сме равни... В нормална държава един такъв игумен моментално би останал без брада и расо... Само че..докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват.
Питаме ли се защо има поговорки от рода на: „Вържи попа, за да ти е мирно селото“ или „Наплюска се като попско дете на Задушница” Господ е в сърцата ни, а не в платените ви душички, които кръщават за пари. Не в мръсните ви ръце, които ни подавате да целуваме и с които преди това кой знае какво сте правили на някой млад монах. И сега едно посвещение на всички грешни попчета от 1480 страница: И помни, прочее, откъде си паднал и се покай, и върши предишните дела; ако ли не, скоро ще ти дойда и ще отместя светилникака ти от мястото му, ако се не покаеш. Откровение на Иоанна 2:5
Приятен ден.

Иван Ласкин
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 12822 |02.05.2011 Днес честваме цар Борис Покръстител . 12| 7330 |01.05.2011 К. Русева: Самотници сме, затова търсим интернет . 1| 6969 |01.05.2011 Васко Василев: Свирих на откриването на НДК . 9| 38655 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads