Реклама / Ads
8| 9456 |02.10.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Режисьорът Съни Сънински: Не можеш да потушиш гражданския порив, раздавайки пари

.
Съни Сънински
Не можеш да потушиш гражданския порив, раздавайки пари. Зад тези пари трябва да стоят идеи - и нравствени, и икономически. Никой не може да обясни логично защо някакви пари се раздават на точно определени места. Такъв е случаят и с пенсионерите. Попитали една пенсионерка как се чувства, след като е получила допълнителни 50 лв. към пенсията и тя отговорила – като циганин преди избори. Това е виц.
 

Това заявява в интервю за „Студио Банкеръ“ режисьорът и продуцент Съни Сънински, предприемач в културната индустрия.

 

В интервюто Съни Сънински казва още:

 

Преди 6 години написах роман, озаглавен „Високо под земята“. Представях си криминално фентъзи, в което най-високото място за взимане на решения е дълбоко под земята, далеч от очите на всички. Честно казано не съм си представял, че тогавашното ми въображение е описвало действителността, в която живеем.


Администрацията в България наброява 480 хиляди души. Всички те и семействата им пазят хляба си. Промяната застрашава съществуването им. Достоевски го е казал – оцеляването на народа не може да бъде ценност от само себе си. А хората у нас са притиснати да оцеляват.


Още когато стартира европейската помощ, започна и усвояването й. Вместо средствата да стигнат до максимален брой хора, те влязоха в определени кръгове. Самият премиер ги нарече „дерибеи по места“ – те станаха толкова мощни, че в един момент излязоха от контрола на централната власт, която ги създаде. Със или без съучастието на ЕС, европейските пари станаха основата на преобразуването на партиите от граждански сдружения в силови икономически групировки.


Г-жа Урсула фон дер Лайен е дала някакъв вид равенство между България и Беларус, като лош пример какво се случва в границите на ЕС.


Ресурсът за обединението е скрит някъде сред нас, неслучайно по площадите хората веят ликовете на Левски и Ботев. Ако погледнем семантично на ситуацията, парламентът в момента се намира в здание-символ на тоталитаризма. Сградата, на която пише „Съединението прави силата“ стои глуха, самотна и смълчана. Като режисьор нямам какво да добавя в тази символика.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7445 |14.04.2018 Отиде си режисьорът на ”Коса” и ”Амадеус” Милош Форман . 0| 6349 |22.02.2018 Режисьорът на „Форматa на водата” е обвинен в плагиатство . 0| 6873 |24.11.2016 Емир Кустурица на 62 – кинорежисьорът на XXI век . 0| 5778 |20.07.2016 Почина режисьорът Гари Маршал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads