Реклама / Ads
37| 15148 |16.12.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Мл. Сърбиновски: Българите не трябва да се отбраняват от македонците

.
Младен Сърбиновски
Гордейте се с историята си, препоръча македонският писател, който трябваше да опонира на режисьора на филма "Трето полувреме" Дарко Митревски. Митревски обаче излъга и не се появи.
 

Сигурно е, че се прави антибългарска пропаганда, обяви по БТВ най-талантливият съвременен писател на Македония Младен Сърбиновски. Днес в Народна библиотека е премиерата на две негови книги, за които Frognews.bg вече писа - романа "Шашма" и сборника с есета "За македонистичните работи". В романа "Шашма" е описан и мача Македония-Левски. Според него основната идея на филма "Трето полувреме" е да се хвърли петно върху България. В България трябва да се гордеете, че сте спасили евреите си, това е направил българският народ, а в Македония, където се правят на комити, никой не е пукнал една пушка, да защити събраните евреи от Македония, които 10 дни стоят в Тютюневия монопол в Скопие. Вие сте в някакво дефанзивно поведение и се отбранявате, а трябва да се гордеете, каза още Сърбиновски.

Това е част от създаването на изкуствена национална идентичност, каза по темата и Ангел Джамбазки от ВМРО. През 1941 г. никой не е спорил какъв е народът от двете страни на границата. Македонизмът е сръбска професия, трябват им врагове. Рано или късно тази държава (Македония) ще изчезне, защото албанците ще я превземат, предрече Джамбазки.

Frognews.bg припомня, че Младен Сърбиновски е роден в 1958 година в положкото село Вруток, край което се намират изворите на Вардар. Той учи социология във Философския факултет на Университета „Свети Кирил и Методий” в Скопие. Влече го обаче журналистиката и писането на книги. Започва работа в Македонската телевизия като новинар в редакцията за наука до 2000 година, когато става директор на Народната и университетска библиотека „Свети Климент Охридски”. Година по-късно става заместник генерален директор на Македонската телевизия. В 2002 година отново се връща в новинарството, но този път в сектора изследване и развитие на Македонската телевизия, което е понижение заради книгите, които междувременно пише и издава и заради позициите му, определяни в Македония като „пробългарски”. А това е голям грях, който се наказва особено сурово. Сърбиновски е автор на няколко книги: „Година от 13 месеца“, „Крали Марко“, „Хитър Пейо“, „Македонските авгиеви обори“, „Македонският Фауст“, която е посветена на Венко Марковски и други. В тях той последователно отрича постулатите на македонизма и показва българските корени на македонците и измислените основи на македонската нация. От 15 май 2010 г. е един от водещите на предаването Облаче ле бяло на телевизия СКАТ.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7551 |05.12.2011 Българите във Виена се огледаха в изследване за себе си . 44| 8588 |14.08.2011 Естрадата трябва да мирише на Лили Иванова . 5| 7527 |31.12.2009 На Сурва българите сбъдват мечтите си . 35| 14249 |20.06.2009 Максим Бехар: Не е достатъчно да си № 1, а трябва да си три пъти № 1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads