Реклама / Ads
11| 7296 |26.04.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Сбогуваме се с Хачо

.
Хачо Бояджиев
Днес се прощаваме с един от най-добрите режисьори в историята на българската телевизия Хачо Бояджиев. Поклонението пред него започва в 11:00 часа в зала "Света София" на бившия Партиен дом.
 

 

Телевизионната легенда почина внезапно в понеделник, само няколко месеца след като отпразнува своя 80-ти рожден ден.

"Контактът ми с Хачо датира от 70-те години. Това, което ще запомня от Хачо, е неговата енергия. Активен, непрекъснато говорейки. Невероятно изискващ, максималист. Винаги имаше гаранция, че това, което прави Хачо, е добро и интересно. Аз загубих един голям приятел. София губи една от интересните си личности. Той беше навсякъде, готов да помогне на всеки. Бог да го прости", споделя актьорът и депутат от КБ, бивш министър на културата Стефан Данаилов пред БГНЕС.

 

"Голям бохем, страхотно чувство за хумор, творец, с много идеи, желания за работа. С много добро око за телевизията. Той е направил много за телевизията у нас. Голяма личност. Много научих от него, от работата и съветите, които ми е давал. Всеки можеше да си поговори с него. Това е животът, едно поколение си отива, идва друго и така", добавя актьорът Тончо Токмакчиев.

  

Повече от 40 години от живота си Хачо Бояджиев посвети на Българската национална телевизия. В периода 1993-1995 г. беше и неин генерален директор. Незабравими остават новогодишните програми, режисирани от Хачо Бояджиев, и постановките му в телевизионния театър, които са в Златния фонд на БНТ.

 

В кариерата си той има и два игрални филма - "Тази хубава зряла възраст", в който участват Невена Коканова, Катя Паскалева, Ваня Цветкова, Коста Цонев и "Човек на паважа" с Тодор Колев в главната роля.

 

На 20 януари тази година Хачо Бояджиев бе удостоен с отличието "Златен век" на Министерството на културата. Той получи престижната награда заедно с режисьорката Адела Пеева за принос в развитието на българската култура. За 80-годишния юбилей на Бояджиев ученикът му - режисьорът Стилиян Иванов, направи документалния филм "Незавършена история".

 

Последният му ангажимент на Хачо в телевизията беше свързан с предаването "Полет над нощта", което дълго време се излъчваше и в ефира на Дарик радио.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 10360 |25.04.2012 Хачо и Астор се надцаквали с гаджета . 5| 14990 |23.04.2012 „Криворазбраната цивилизация” по БНТ напомня за Хачо . 3| 6166 |23.02.2012 Сбогуваме се с големи Георги Черкелов . 3| 7216 |27.01.2012 Сбогуваме се с Коста Цонев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads