Реклама / Ads
31| 22418 |30.06.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Сензационни разкрития на Л. Георгиевски раздрусват Македония и Сърбия

.
Л. Георгиевски
Македонците са най-големите фалшификатори; ще прокълнат и майчиното си мляко. Георгиевски и експремиерът на Сърбия Зоран Джинджич обсъждали вероятността за размяна на територии между Македония, Албания и Косово.
 

Македонците са най-големите фалшификатори на историята на Балканите, признава в автобиографичната си книга "Това съм аз" експремиерът на Македония Любчо Георгиевски.

 

Книгата трябва да се появи в книжарниците в най-скоро време, но тя вече предизвика огромни реакции в Македония и Сърбия поради някои сензационни разкрития и събития, които са описани в нея, информира агенция БГНЕС и напомня, че Георгиевски беше един от основните лидери в битката за отделянето на Македония от бивша Югославия в началото на 90-те години на миналия век. Той бе премиер на страната в периода 1998 - 2002 година.

 

Македония е най-големият фалшификатор на балканската история. Тя ще прокълне и майчиното си мляко поради факта, че се отрече от Свети Наум и Свети Климент, казв в прав текст Любчо Георгиевски. В книгата си той съобщава и доста неизвестни факти от най-новата история на Балканите. Георгиевски пише, че заедно с бившия сръбски премиер Зоран Джинджич е обсъждал вероятността за размяна на територии между Македония, Албания и Косово.

 

По време на посещението си в затвора на Международния Трибунал за военни престъпления в Хага Георгиевски имал и 15-минутен разговор с бившия сръбски президент Слободан Милошевич. Той потвърждава, че при визитата си във Вашингтон през 1999 година тогавашният държавен секретар Мадлин Олбрайт е поискала разрешение от Македония да бъде извършено нападение срещу Сърбия. "Аз дадох съгласието си за подобна операция, но тя не бе реализирана от САЩ и НАТО", казва още той.


Георгиевски твърди, че Македония би била много по-добро място за живеене, ако вместо Киро Глигоров за пръв президент на страната бе избран тогавашният млад лидер на комунистите Петър Гошев, който бе яростен противник на Югославия. Според него бившият държавен глава Борис Трайковски не е притежавал необходимият капацитет за поста. "Победата на Трайковски на президентски избори през 1999 година бе Пирова победа за ВМРО-ДПМНЕ", пише Любчо Георгиевски и подчертава, че и сегашният македонски държавен глава Георги Иванов няма капацитет да изпълнява тази длъжност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7122 |27.06.2012 Почина известната американска режисьорка и сценаристка Нора Ефрон . 3| 7868 |26.06.2012 Четири тъпана и оркестър свирят във Варна . 8| 9931 |23.06.2012 Снимаме историческа мега продукция с Турция . 9| 38670 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads