Реклама / Ads
0| 6766 |29.10.2013 АРТ ДЖУНГЛА

"Силата на музиката" ще звучи по Витошка

.
В Деня на народните будители, 1-ви ноември, столичният булевард „Витоша" ще бъде озвучен със специално направен за целта микс от любими на няколко поколения български и световни хитове. И така още два последователни петъка през ноември.
 

Акцията в градска среда е част от кампанията "Силата на музиката", организирана от "Профон" - представителна организация за колективно управление на сродни права в музиката в България, която представлява 90% от българския и световен музикален репертоар у нас.

"Силата на музиката" е една различна кампания, която цели да демонстрира по атрактивен и интелигентен начин огромната роля на музиката в нашето ежедневие, бизнес и развлечение, като пряко следствие от това е спазването на законовите и етични правила при нейното използване.

„Музиката превръща улиците и тротоарите в нещо повече от места, през които минаваме на път за някъде – обясняват организаторите на акцията. – Тя има силата коренно да променя средата, отношението и мотивацията. Приемаме я за даденост и често не осъзнаваме каква важна роля играе в ежедневието ни", коментират организаторите.

Инициативата ще продължи три последователни петъка през ноември, като официалното й начало ще бъде дадено от Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет, на пресконференция, която започва в 11:00 ч. в Деня на народните будители (1 ноември) в Erba cafe (бул. Витоша 58).

Като кандидат за европейска столица на културата Столична община традиционно подкрепя различни модели за културни трансформации на градската среда и в рамките на акцията "Силата на музиката" гражданите ще бъдат активно привлечени към демонстрацията на многообразието, чрез което музиката влияе върху възприятията и нагласите ни.

„Иновативните културни инициативи, ангажиращи градската среда, са един от приоритетите ни – казват от Общината. – А в случая заедно с това става дума и за популяризиране на каузата за промяна на публичните нагласи в посока повече уважение и разбиране към авторските и сродните права, което се явява важно условие за възпроизводството на музика и за развитието на музикалните таланти на България."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6257 |28.10.2013 Министерство на културата се било разплатило с изкуството . 0| 7112 |25.10.2013 Роман Полански увековечава аферата „Драйфус” . 1| 6103 |25.10.2013 Открива се фестивалът So Independent . 4| 7057 |23.10.2013 Кръстопътят на България от 80-те и другата Америка се събраха в книга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads