Реклама / Ads
0| 5539 |03.01.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Джоузеф Ал-Ахмед взе голямата награда на кинофестивал в Лос Анджелис

.
Джоузеф Ал-Ахмед / в средата/
Игралният късометражен филм ”Мотиви” на младия български режисьор Джоузеф Ал-Ахмад взе голямата награда за ”Най-добър късометражен филм” на кинофестивала в Лос Анджелис (Los Angeles Film Awards), както и приза ”Почетен режисьор”. Наградите бяха огласени на 2 януари, научи БТА от ръководството на фестивала.
 

Миналият месец лентата взе и три номинации и награда за "Най-добра филмова музика" на филмовия фестивал "Призма" в Рим.

Криминална драма "Мотиви" на младия режисьор Джоузеф Ал-Ахмад е продукция на най-стария филмов университет в света - ВГИК в Москва, където авторът на филма се обучава като редовен студент в 4-и курс.

 

В главната роля на филма е звездата на руското кино Михаил Богдасаров. Сценарист е Роман Бобильов, cъсценаристи са Джоузеф Ал-Ахмад и Виолета Георгиева, също от България. Музиката на филма, която спечели голямата награда на фестивала в Рим, е дело на композиторите Николай Бабухин и Даниел Цовин (руснак от български произход).

Семейна сага, попечителство, стари сметки в бизнеса и един куп възли за развързване поднася на зрителя късометражната криминална драма "Мотиви", която се очаква да се появи и на българските фестивални екрани. Действието се развива в Москва. Виден руски бизнесмен е бил посетен в дома си от свой колега, а малко след това е намерен застрелян в колата си в подземен гараж. Заплетеният сценарий вкарва зрителя в лабиринта на търсене на извършителя и най-вече на мотивите, подбудили го да извърши това престъпление.

 

Лентата получи отзвук в Съединените Американски Щати. "Изключително добре направен филм във всички аспекти на киноизкуството", пише в своята публична рецензия Рой Зафрани, председател на журито на Los Angeles Film Awards, САЩ.

"Режисьорът Джоузеф Ал-Ахмад умело променя енергията във всяка една сцена, перфектно контролирайки цялостното настроение в течение на филма. Резултатът е една вълнуваща история, пълна с неочаквани обрати и непредотвратими конфликти. Зрителят се опитва да разгадае мотивите на всички персонажи, и какви са причините зад действията им", отбелязва Рой Зафрани.

 

За БТА режисьорът Джоузеф Ал-Ахмад заяви, че е удовлетворен от резултата. "Благодарен съм на моя университет ВГИК за подкрепата, която ми бе предоставена. Работих с изключителни млади актьори, които тепърва ще покажат на световното кино на какво са способни. За мен бе чест главната роля във филма да изиграе Михаил Богдасаров", отбеляза той.

 

"Най-вече съм благодарен на моя снимачен екип, който работеше усърдно, доказвайки, че истинската любов и себеотдаване в една идея може да предизвика високо ниво на ентусиазъм и резултатност. Снимачният колектив бие рекорди по своята интернационалност. Във филма работиха руснаци, американци, украинци, българи, евреи, испанци и други националности, което е доказателство, че за изкуството няма граници", каза младият творец. Той изрази надежда филмът да бъде показан и на различни фестивали в България.

 

Джоузеф Ал-Ахмад е роден в София. Завършил е Националната гимназията за приложни изкуства "Св. Лука" в столицата, след което е приет в Университета за филмово изкуство в Москва - ВГИК, който тази година навършва 100 години. Има седем самостоятелни изложби като художник, а като режисьор - три късометражни документални филма. "Мотиви" е първата игрална лента на автора.

 

Джоузеф е син на известната журналистка Оля Ал- Ахмед. Преди броени дни тя написа във Фейсбук: "Първият игрален филм на сина ми Joseph Al-Ahmed - "Мотиви" е номиниран на фестивала в Лос Анджелис, където през февруари 2019 ще се теглят големите награди. Миналия месец филмът "Мотиви" бе номиниран в три категории на филмовия фестивал в Рим и взе голямата награда за най-добра филмова музика!!! Браво сине, давай все така напред и нагоре! А аз ще те следвам, да пиша новините около теб!".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5089 |31.08.2018 Унгария спечели голямата награда на фестивала ”Любовта е лудост” . 0| 5266 |17.08.2018 Български филм взе голямата награда на фестивала в Сараево . 1| 7654 |26.07.2017 Изпращаме голямата актриса Ванча Дойчева . 0| 7609 |06.04.2017 Почина голямата балерина Пенка Енчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads