Реклама / Ads
23| 9284 |30.11.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Скандал! Крясъци заради филм тази сутрин

.
Александър Донев
Донев заради Бонев: БТВ атакува българското кино; румънският съсобственик на БТВ има най-голямото филмово студио, което се конкурира за привличане на чуждестранни проекти, съобщи шефът на НФЦ.
 

Финансиране могат да получат всички проекти с над 50% точки, а този беше класиран на първо място и имам всички протоколи, обяви шефът на НФЦ Ал. Донев по повод скандала с филма на Мишел Бонев "Сбогом, мамо". Първият път, когато той кандидатствал и бил отхвърлен, се явил с утвърдени професионалисти. Втория път кандидатствал като дебют. М. Бонев имала опит като актриса, но не и като режисьор и продуцент. Комисиите били консултативни органи към директора, отсече Донев. Във филма играят 30 български артисти и разказва българска история от начало до край.

Донев гледал филма, харесал го и издал заповед за финансиране на филма; никой не ме е помолил за това, добави той и каза, че с Италия имаме споразумение за подкрепа на ко-продукции, а след това и заради това дошли още две италиански ко-продукции. Ставало въпрос за качествата на българските кинематографисти.

Филмът бил изтеглен от Варненския фестивал заради кампанията срещу Бонев, обясни Донев. Тя счела, че заради кампанията хората няма да оценят филма заради качествата му.

Пътуването беше с нормален чартърен полет, а хотелът не бил този, който се показва на снимките, уточни още той. Наградата не даваме нито ние, нито Венецианският фестивал, а италианското министерство на културата, добави Донев, който се запознал, благодарение на филма, с директора на фестивала. Той не можел да си позволи да говори за филм, който не струва. Знаех, че поканата е от страна на италианското министерство на културата, каза още шефът на НФЦ; става въпрос за официална покана. Ограниченията отпадат, когато става въпрос за покана от равностойна институция от друга страна, заинати се Донев по повод твърденията, че Бонев призна как е финансирала посещението на нашата делегация.

Министърът на куртурата винаги присъства на първия снимачен ден, обясни още Донев.

Знаете ли, че румънският съсобственик на БТВ има най-голямото филмово студио
, което се конкурира с нас за привличане на чуждестранни проекти, попита той и каза, че за него това било неслучайно. БТВ атакува българското кино, заключи той. С това изнерви видимо лоялните на телевизията си водещи, които удължиха времето на госта, за да продължи размяната на реплики. Чудесен разговор, обобщи накрая В. Николаев!

В Италия няма да има уволнени министри заради скандала, нито оставки, нито при Вежди Рашидов ще има оставки
, обяви малко по-късно гадателката Теодора по същия повод.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6300 |18.08.2010 Паника обзема момичетата заради Blondie . 4| 7087 |23.07.2010 Световно оперно събитие пропада заради бюрокрация, наричат организатора антихрист . 5| 6381 |29.01.2010 Заради ДПС „Назъм Хикмет” отива на прокурор . 43| 7663 |04.08.2008 О. Орлинов: Книгите на Солженицин са ценени заради политическия им заряд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads