Реклама / Ads
0| 5504 |20.03.2021 АРТ ДЖУНГЛА

Скандал в Москва заради феминистката песен на Русия за Евровизия

.
Следственият комитет в Русия започва разследване заради песента, с която страната ще се яви на Евровизия. Всичко това се случва след сигнал за няколко организации, според които в песента “Russian Women” на Manizha се отправят незаконни послания. Цялостната концепция насаждала омраза към мъжете и напомняла за нацизма, посочват още организациите.
 

Малко след искането от комитета обявиха пред РИА Новости, че не е намерен проблем с текста на песента. 


Новината обяви международните медии. Това е поредният скандал, който за съжаление се появява около песенния конкурс. ФрогНюз до този момент държи да припомни, че заради пропаганден текст, възхваляващ режима на Александър Лукашенко Беларус бе изключена като участник в Евровизия. Скандал има и с песента на Република Северна Македония, в която се видяха цветовете на българското знаме, а обществото реагира на фона на все още тлеещия конфликт между Скопие и София. 


Песента “Russian Women” е в духа на движението MeToo и идеята му е да възхвалява силата на жените. Основният призив е те да станат по-независими и да се противопоставят на консервативните разбирания, стандартите за красота и възраст. 


Сигналът съвпада с писмо, публикувано от православна организация на жените-християнки в Руската федерация, които призоваха Евровизия да забрани участието на родената в Таджикистан 29-годишна изпълнителка.


По-рано тази седмица пък в уебсайт, посветен на ветераните от войните публикува друго отворено писмо, в което настоя Следствения комитет и неговият председател да започнат наказателно производство заради песента, с която Русия трябва да се яви на Евровизия. 


Организацията описва себе си като напълно независима, но работи с Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, както и ФСБ. В отвореното писмо се твърди, че песента имала за цел да "унизи и обиди човешкото достойноство на руските жени", предават от британския в. “Гардиън”. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6395 |11.03.2021 Геополитика и Евровизия: Отново скандали с конкурса . 0| 3705 |08.03.2021 Станислав Младенов: Църква от 4-ти век стои заключена с катинар и се руши заради бездействието на управляващите . 13| 7557 |11.02.2021 Скандално: Банов отне наградата на починал композитор . 11| 8809 |11.09.2020 Успехът на мегапродукцията ”Мулан” под въпрос заради Пекин, авторите в шах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads