Реклама / Ads
8| 9928 |23.06.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Снимаме историческа мега продукция с Турция

.
Мащабни бойни сцени, препускания с коне, невероятна любов и неустоими герои. Това ще представлява новият сериал, който ще снимаме с турско участие. Работното заглавие е „Ездачи” и ще отразява доисторическите времена на Балканите.
 
Министър Вежди Рашидов се срещна с част от творческия екип на многосерийния турски телевизионен филм с работното заглавие „Ездачи”, снимките на който започват през август т. г. у нас. На срещата присъстваха режисьорът Сердан Акар, продуцентът Мухарем Гюлмез, изпълнителният продуцент от българска страна Габриел Георгиев, Дейвид Варод, изпълнителен директор на „Ню Бояна Филм” АД, както и изявени български кинематографисти, съобщава сайта на Министерството на културата.

Продукцията е мащабна, с продължителност 78 серии по 85 минути всяка. Продуцент от турска страна е компанията „Галата Филм”, която го изработва за Телевизия „Стар”. Копродуцент от българска страна е „Ню Бояна Филм”. Голям екип от професионалисти от Република Турция ще работи по тази мащабна и амбициозна продукция, първа по рода си в България. Очаква се български да е половината от екипа на първия турски сериал, който ще се снима у нас. Кастингът за филма вече тече, но имената на нашите актьори, както и на турските звезди, които ще участват, още са тайна, отбеляза режисьорът на мегапродукцията с работно заглавие "Ездачи" Сердан Акар.

Филмът ще разказва за предисторическите времена, ще има и елементи на фентъзи. Голяма част от историята ще се развива на територията на България, като снимките ще са основно в Киноцентъра в Бояна, а също и в Бистрица и в Луковит. 

Вежди Рашидов с турските гости.       Сн. Министерство на културата

 

"Само след месец ще пътуваме с група български кинематографисти в Анкара за подписването на Споразумение за филмови копродукции между България и Турция", каза министър Вежди Рашидов. "Вече имаме такива споразумения с Франция, Израел, Италия. Важно е да подпишем и с Република Турция, защото е огромна страна и е на трето място в света по филмопроизводство. Споразумението дава възможност за финансиране от двете страни, ще се радвам кинематографистите ни да се сприятелят и да правят общи проекти", допълни министър Вежди Рашидов.
   Той уточни, че предстои да бъдат сключени споразумения за сътрудничество между Българската национална телевизия и турските обществени телевизии.

За опознаването на филмовите дейци и за представянето на най-новото и младо кино от двете страни министър Вежди Рашидов планира и размяна на филмови седмици. „Иска ми се да покажем в Турция най-силните български филмови заглавия от последните 5-10 години, които ни дават самочувствие”, допълни министър Рашидов. Голямото му желание е да се организира и Фестивал на европейското и балканското кино в кино "Одеон" в София след предстоящия основен ремонт, за който вече е осигурил необходимите средства. Идеята е "Одеон" да стане център на европейското и балканското кино.

„Никога досега отношенията между България и Турция не са били толкова добри”, подчерта Вежди Рашидов.
"Снимките на сериала с работно заглавие "Ездачи” ще продължат 2 години", отбеляза продуцентът Мухарем Гюлмез. "Българските и турските кинематографисти ще разкажат заедно много хубави приказки", допълни продуцентът. Мухарем Гюлмез съобщи също, че в момента в Турция се снимат по 72 филма годишно, но същевременно отбеляза, че преди 15-ина години южната ни съседка е имала трудни години в областта на киното и тогава са били правени само по 5 филма годишно.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7044 |22.06.2012 Оперно шоу събира стотици във Военната академия . 3| 9900 |19.06.2012 Гърне с имане зарадва археолозите . 10| 10386 |17.06.2012 Господари на ефира пак се женят за Нова телевизия . 9| 38655 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads