Реклама / Ads
0| 7080 |24.03.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Страстно и огнено фламенко в НДК

.
Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи, живот, изживян чрез великолепни танци – това ще видят всички любители на горещите ритми, благодарение на най-добрите фламенко танцьори в света, които ще стъпят на българска сцена за втори път на 25 март в зала 1 на НДК.
 

Грандиозната танцова формация на Иберия ще играе в един ден две от най-успешните си творби – "Грито" и "Севилска сюита".Петдесетте звездни танцьори ще танцуват под акомпанимента на жива музика.

Само преди седмица Националният балет игра тези постановки пред испанската кралица София, която прие на лична аудиенция артистичния директор на балета Антонио Нахаро.

Вече 35 години Националният балет на Испания популяризира фламенкото – танц, който е под закрилата на ЮНЕСКО и обявен за ценност на човечеството.
Източник: ThinkStock

Националният балет на Испания е най-добрият посланик на испанската култура по света. Заедно с трупата от Мадрид пристига голям ТИР, натоварен със сценично оборудване и костюми.

Със специален дървен под ще се покрие цялата сцена на зала 1, за да може звукът от токовете на обувките да се чува в ритъма на фламенкото.

Трупата носи със себе си всичко необходимо за подготовка на пищните костюми за сцената – перални, сушилни, гладачници, шевни машини.

Десет души от техническия персонал ще се грижи за тоалетите и прическите на танцьорките.След шоуто си в България танцьорите ще отпътуват за Белград, където ще се представят за първи път пред сръбска публика.

Балетът има награда за най-добро чуждестранно шоу в нюйоркската "Метрополитен опера", в Япония получава награда на критиката, в Мексико сити – приз за най-добър спектакъл на Bellas Artes театър.

През 2008 и 2010 г. Националният балет е получил "Награда театро де Рохас" за най-добро танцово изпълнение, а през август 2010 г. Международният фестивал „Cante dе Las Minas La Unión" му присъжда извънредна награда заради великолепния начин по който съхранява и разпространява фламенко.

С името на Националния балет е свързано творчеството на великите танцьори Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други.

С тази трупа Хоакин Кортес е участвал в спектакли на много световни сцени като "Метрополитън опера" и Кремълския дворец на конгресите.И сега балетът е формация от танцови крале, която поставя емблематични творби.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7670 |23.03.2014 Колекция от фуражки и каски в Академията на МВР . 1| 6555 |22.03.2014 Шествие на трабанти по улиците на Велико Търново . 28| 15159 |21.03.2014 Ген.Любен Гоцев и компания представиха Дипломатическа енциклопедия . 0| 7462 |21.03.2014 На бял свят - фотобиография на АББА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads