Реклама / Ads
65| 9972 |17.02.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Строй се, преброй се в Абсурдистан

.
В казармата ни брояха на „първи” и „втори”. Никога не разбрах защо. Според преброяването на старшината ние дори да сме хиляда човека, се получава, че сме двама – първи и втори.
 
Освен че се лутах страшно из електронния Национален статистически институт (НСИ) и счупих две клавиатури, в крайна сметка не можах да се регистрирам и да се преброя електронно до 9 февруари. Или системата не беше доволна от отговора ми, или не го запаметяваше като такъв. Затова си запомних някои въпроси (по-интересните).
Ето и няколко от тях от сайта за електронно преброяване, на които отговори
моето фактическо АЗ.
2. Единен граждански номер /Личен номер на чужденец/Личен номер (з) – Ми аз май отдавна занулих ЕГН-то в тоя Абсурдистан!
3. Отношение към главата на домакинството – В много добри. Но аз и не разбрах въпроса.
4. Отношение към главата на семейството - не мога да ви отговоря. Аз съм гъзът на семейството. И съм объркан малко от разликата домакинство - семейство. Мисля, че съм глава на семейство с две домакинства, а жена ми твърди, че сме глави на две домакинства в едно семейство.
5. Към коя категория население се отнася преброяваното лице? - Към
утрепаните от прехода и кражбите полуидиоти, които още някак си вярват и се надяват, че отново ще ни завладеят турци и византийци накуп, че да си плащаме само един гол десятък. Което си е супер.
8. Дата и държава на раждане - родих се и израснах в две държави: Едната безпощадно окупирана и разорана от комунизъм, а втората засята и ожъната от посткомунизъм.
10. Вашата етническа група е: Живея без кислород
и внимание. Определям се като еугленодебилен тракиец.
11. Вашият майчин език е: на майка ви… езикът, е моят майчин език!
12. Религиозен ли сте? – Да. Вярвам в АПК „Средец”, президентската институция и стиховете на Жак Превер.
13. Вашето вероизповедание е: На никого не се изповядвам. Но съм натурален сиукс с окултен будомагнетизъм, склонен към ранно Пърделянство.
14. Вашето юридическо семейно положение е? - Неомъжен, разведен, вдовец. Чудя се дали „разведен” или „женен” са различни като бройка в преброяването? Ами ако съм малък още да се женя?
15. Вашето фактическо семейно положение е: Фактически се Осрахте се с тия два въпроса.
16. Брой живородени и/или осиновени деца.- Три живородени и едно неродено, което възкръсна в утробата на чичо ми и се появи на бял свят като брадато джудже, твърдейки, че е Маркс.
17. Променяли ли сте населеното място на обичайното си живеене през периода 2001-2011 година? - Да, един път живея у нас, друг път в колата, а трети - на сън.
18. Живели ли сте в чужбина през периода 1980 – 2011 г. за повече от 1 година? - Да. Споменах за съня.
19. Къде живеехте една година преди преброяването? - В една страна, където няма омраза.


Намира се до Перник.
20. Грамотен ли сте? (можете ли да четете и пишете) - Едновременно - не. Понякога чета това, което пиша, или пиша каквото искам да прочета. Никога не пиша, без да го чета, но и чета това, което не съм писал. Пишейки, не мога да чета, но четейки, мога да пиша. Нарича се преписване.
20а. Вие сте ученик, студент, докторант. - Преди малко„грамотен ли сте”, а сега - „докторант”! Докато попълвах този формуляр, аз се развих на всички нива. Следва анкета за професионалната ми реализация, за чието изясняване въпросите ме измъчиха и имам призната от ДЕЛК/ТЕЛК/НЕЛК „намалена възможност за социална адаптация”.
21. Най-високата степен на образование/степен на професионална квалификация, която сте завършили: -
Неграмотен докторант.
Нищо не запомних от следването си. Стачкувах против комунизма. Той пък ме дари с портокали от помощи, които бяха развалени и преоткраднати няколко пъти. Не помощите.
22. Работили ли сте поне един час през периода 24-30 януари 2011 г. срещу заплащане в пари, натура или друг доход? – Да. Работя дванадесет часа на ден. А държавата ми плаща поне за един.
22а. Търсили ли сте активно работа през последните 4 седмици (до 30 януари 2011)? - Да. Търсих си свободна Агенция, в която да забременея, но от НАП ме разкриха и
напръскаха с ДДТ.

Аз всъщност забравих да спомена, че съм калинка.
22б. Ако бяхте намерили подходяща работа в периода 24-30 януари 2011 г., бихте ли могли да започнете работа в рамките на две седмици? Аз съм забременявал и за по-малко, но мисля, че – да.
За следващите въпроси нямах сили. Прочетох ги внимателно и се оказа, че се случва парадокс! Излиза, че не може да си безработен!? Формата иска независимо дали работиш и си посочил, че не работиш, да избереш средства за съществуване? Средства няма, всичките ги взехте за направата на това смешно сайтче. Освен това, как така ме карате НЕПРЕМЕННО да имам религия. Ами ако нямам? Къде живеем? И какво общо има преброяването ми с това
дали имам бойлер или печка?

Затова се отказвам от електронно преброяване и чакам служител на НСИ да ми премери кухнята на живо с рулетка. Може и друго да премери. Каквото кажете, само не ме глобявайте, моля!

Иван Ласкин
Дремеминамадурите@abv.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5861 |14.02.2011 Отар Йоселиани с награда от София филм фест . 9| 6203 |13.02.2011 Литературен вестник не се продаде на никоя власт . 11| 6238 |13.02.2011 Кое е българското чудо? . 9| 38680 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads