Реклама / Ads
2| 6527 |27.12.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Светът е голям и спасениe дебне отвсякъде за трима Стефановци

.
Стефан Командарев и Стефан Китанов са успешен тандем
Директорът на София Филм фест Стефан Китанов, режисьорът Стефан Командарев и музикантът Стефан Вълдобрев за шеста поредна година събират приятели на купон с жива музика в Дома на киното по случай Стефановден.
 

Тримата Стефановци се знаят от години и от години споделят общите си интереси към киното и музиката. Освен, че носят едно от най-популярните български имена Стефан и днес по право им се пада да празнуват, традицията да събират приятели, кинаджии, артисти и съмишленици в Дома на киното всяка година на този ден, се превърна в нещо като ритуал. Още повече, че освен името и общите си интереси, и тримата имат още общо помежду си - създатели са на един от най-успешните български филми в последно време – “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Стефан Китанов е продуцент на филма, Стефан Командарев е режисьор, а Стефан Вълдобрев е автор на саундтрака към филма и на хитовото заглавно парче от него - “Backgammon Dice”. Отскоро тримата именници споделят и друга обща страст, която се превърна в тема на миналогодишния им Стефанов ден – таблата. В Дома на киното преди година, наред с питиетата за тяхно здраве, хубавата жива музика имаше и турнир по табла, в който се включиха и много от гостите на празненството.



Тази вечер в Дома на киното, ще свири групата на Кита, която не пропуска нито един Стефанов ден да забавлява гостите с музика. За целта, тримата Стефановци винаги са подготвени с мощна уредба и доста настроение, с които да поддържат духа на купона до ранни зори. По време на музикалните изпълнения, Стефан Китанов-Кита обикновено е на една от китарите, а Стефан Вълдобрев е зад микрофона. Третият Стефан - Командарев участва активно в купона като наблюдава внимателно детайлите в търсене на нов персонаж или тема за поредния си игрален филм.

От премиерата си до днес „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” стана любимец на публиката и спечели наградата на 6 фестивала от 3 континента. Общият брой на международните награди на филма до момента е 25 ( 2 от които номинации). “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” се прожектира над 60 седмици в българските киносалони (40 седмици е в Топ 20!) и в кината на още 18 държави (прецедент за новото българско кино), и е българския претендент за чуждоезичен “Оскар”.

Frognews.bg пожелава на Стефан Китанов, Стефан Командарев и Стефан Вълдобрев здраве, късмет и нови, още по-големи успехи за българското кино!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6097 |25.10.2009 Наш филм спечели Голямата награда в Токио . 0| 6844 |08.10.2009 Светът на мебелите отваря врати в София . 9| 6850 |10.11.2007 Да уловиш голямата риба или да станеш голям режисьор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads