Реклама / Ads
0| 7457 |19.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Такеши Китано можел да стане престъпник

.
Японецът Такеши Китано имал шанс да стане мафиот
Японският режисьор и актъор Такеши Китано, който въведе гангстерския жанр за якудза в японското кино заяви, че е имал всички шансове да стане част от престъпния свят, ако не е била майка му.
 

Кинаджията, с чието име се свързват японските филми „Кукли”, „Брат”, „Жестоко ченге“, „Сонатина“ и „Кукиджиро” прави разкритието в новата си книга, „Китано от Китано“, написана с френския журналист Мишел Теман, чиято премиера предстои идната седмица.

„Ако не беше строгото образование на майка ми, лесно мога да си представя как самият аз щях да се превърна в един от Якудза“, разказва талантливият японец. „Никой от тях обаче не съумя да достигне върха. Така че, ако бях станал един от тях, не бих стигнал твърде далеч, възможно би било вече да не съм сред живите даже“, добавя още Китано. „Всички около мен, всеки приятел, с когото съм израснал, бе полу-хулиган. Не мислех за нищо особено, освен за неща като това да извъра обир на пари от шинтоистки храмове. И всяко дете в детството ми го правеше“, припомня си Китано днес.

Признат по света заради екшън филмите си, които често разкриват суров поглед към живота и човешките взаимоотношения и особено популярен от ТВ шоута у дома като участник в комедията „Beat Takeshi", Китано израства, живеейки на ръба.
Такеши Китано е роден на 18 януари 1947 г. в Токио. Той учи инженерство, но не след дълго прекъсва следването си и започва работа като оператор на асансьор в луксозен нощен клуб. Клубната програма включвала (освен стриптийз) комедийни скечове и именно от тях започва и кариерата на Китано. Първите уроци идват от комика Сензабуро Фуками, който научава Такеши на доста неща за бизнеса. Един от редовните комици на клуба се разболява и на Китано получава шанс да го замести.

През 1970 Такеши Китано, заедно с приятеля си Кийоши Канеко основават комедийното дуо. Именно от там идва Beat Takeshi – прякорът с който Китано става известен през 1976, когато тандемът се появява по телевизионните екрани в Япония. Шоуто се радва на огромен успех и Китано се превръща в един от най-популярните японски комици на 80-те години. Шегите в шоуто „The Two Beats“ се харесвали заради острия тон и хапливия език, но след оплаквания от възмутени зрители цензурата сваля Такеши от екрана.

   Дуото се разпада и Китано започнва соло  кариера в киното. След няколко предимно комедийни роли Такеши е сред актьорския състав на „Violent Cop“ – история за твърдоглав детектив, чиято сестра е отвлечена от Якудза. Героят взима закона в свои ръце и се изживява като японския Dirty Harry.

У нас Такеши Китано е известен най-вече със „Затоичи“ (най-големият му финансов успех до момента), показан заедно с филмите „Takeshi’s” и „Ахил и Костенурката” на София Филм Фест.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5888 |18.02.2010 Четирима кинаджии получават наградата на София . 1| 6236 |17.02.2010 МВР става меценат на българската култура . 1| 13237 |16.02.2010 Уникални находки от злато, керамика и камък възкръсват в изложба . 9| 38657 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads