Реклама / Ads
3| 6263 |20.11.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Три пъти канили Стефан Цанев за министър

.
Стефан Цанев
„Всички се борят за власт, но никой не иска да управлява държавата. Никой не иска да поеме отговорността за това отечество, което техните ежби разсипват ежедневено”, описа накратко днешната политическа действителност драматургът Стефан Цанев по БТВ. Той беше в студиото заедно със съпругата си – актрисата Доротея Тончева.
 

„Те (политиците – б. ред.) правят всичко в името на народа… Кой народ, когато не се замислят как живее народът? Човек е устроен така, че иска да има надежда, иска да има светъл лъч. Сега с много болно чувство наблюдавам какво ще се случи, коментира Тончева.

 

Стефан Цанев пък разказа за трите пъти, когато са го канили за министър. „Първо ме покани Андрей Луканов. Това беше много странно, попитах го дали има някаква грешка – аз не съм бил член на неговата партия. Той ми каза, че сега търсели надпартийни. Отказах му, нямах никакви размисли”, припомни той първата си министерска покана. 

 

Вторият път бил, след като Петър Стоянов е избран за президент. Викали го в правителството на Иван Костов. „Аз присъствах на нещо уникално – как се разпределяха министерствата, каква битка беше. Много странно ми беше, министрите бяха ясни, но най-жестоката битка беше за заместник-министрите. Тогава им казах, че аз няма да се съглася никога. А и щяха да кажат, че съм станал министър, защото съм бил в щаба на Стоянов”, разказва Цанев.

 

„Третият път беше при Симеон. Тогава аз поисках бюджетът за култура от 0,2% да стане 2%. Царят каза: „Ще видим”, аз му казах, че тогава – не”, обясни той.

 

„Не знаете, като се пусна слуха, че ще ставам министър, как започнаха да ми доносничат и да идват хора за срещи…”, добави той.

 

„Свикването е нещо много опасно. С това може да се обясни масовата апатия на хората – не обръщаш внимание, съгласен си това да съществува. Дано младите хора да не са примиренчески настроени, а да са против това, което не е справедливо”, призова още писателят. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6870 |25.05.2015 Стефан Данаилов с „Аскеер-2015“ за цялостен принос . 1| 9268 |25.11.2014 Почина Стефан Москов- бащата на Теди . 3| 8772 |24.09.2013 Л. Кулезич представи новата книга на Огнян Стефанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads