Реклама / Ads
1| 5311 |11.12.2018 АРТ ДЖУНГЛА

Цензурата нарича езика на истината „език на омразата“

.
”Никой няма намерение на налага цензура или да създава някакво ”министерство на истината”. За всички, които ме познават, е добре известна моята ангажираност към основните човешки права. Трябва да открием тънкия баланс между свободата на словото, медийния плурализъм и правото на гражданите да получават достоверна информация.” Това каза Мария Габриел.
 

Ех, Калинке-Малинке от ГЕРБ! Ех, еврокомисарке по цифровата икономика и цифровото общество Неделчева-Габриел!

 

Как светкавично и безотказно сработва тоталитарният рефлекс на недолюбваните - и силно критикувани- от широки обществени кръгове Партия-Държава „ГЕРБ” и Брюкселски еврочиновници , когато чуят нелицеприятната истина за себе си и своето управление.

 

Госпожо Комисарке, в момента в който започнете да търсите „тънкия баланс между свободата на словото, медийния плурализъм и правото на гражданите да получават достоверна информация”- автоматично се превръщате в зловещото МИНИСТЕРСТВО НА ИСТИНАТА на Оруел! /"Министерството на истината се занимаваше с информацията..." (Дж.Оруел - "1984")/

 

И Вие - и Вашата върховна, правоверна и меродавна институция - "Министерство на истината"- ще ни осигурявате съчинената или редактирана от Вас, пронумерована и прошнурована, "достоверна информация". "Големият брат те наблюдава" - помните ли!

 

Една госпожа в мрежата ми препоръчва вместо "език на омразата" да използвам "езика на любовта".

 

Ето какво казва великият руски мислител Лев Николаевич Толстой - радетел за “непротивене на злото с насилие”:

 

"Въпрос: Трябва ли думата несъпротивление да се разбира в най-широкия смисъл, т.е. че тя означава, да не се оказва никакво съпротивление на злото?

 

Отговор: Не, тя трябва да се разбира в точния смисъл на наставленията на Спасителя, т.е. да не се отплащаме "със зло на злото". На злото трябва да се противопоставяме с всякакви праведни средства, но не със зло." (Л.Н.Толстой - "Царството Божие е вътре във вас")

 

С всякакви праведни средства: например като назоваваме фактите - такива, каквито са и наричаме престъпниците - престъпници! И по този начин се борим за справедливост в обществените отношения и основните човешки права на отделната личност.

 

Така че аз използвам ЕЗИКА НА ИСТИНАТА, госпожо - единствената свещена истина - а не "език на омразата" или "език на любовта"!

 

В противен случай , ако си мълчим , се превръщаме в съучастници на престъпниците.

 

Цензурата нарича езика на истината „език на омразата”- за да смачка свободата на словото- и като резултат - да държи човека в робска зависимост от държавата и институциите- и да подпира МАФИЯТА!

 

"Цензура - по-малката от двете гадни сестри, а на старата името и е Инквизиция." (Йохан Нестрой)

 

Цензурата - гадната сестра и маша на Властта!

 

Николай Ризов









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6712 |26.01.2017 Тео Ушев обяснява защо се нарича канадски, а не български режисьор . 13| 8438 |16.04.2015 Русия забрани филма "Дете 44", наричат го "44 нюанса подлост" . 1| 7575 |17.01.2015 Роман като горчиво „гръцко кафе“, което наричаме "турско" . 8| 6982 |22.11.2011 Езикът на травмата и травмата на езика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads