Реклама / Ads
5| 8585 |03.03.2014 АРТ ДЖУНГЛА

"Вълкът от Уолстрийт" си тръгна гладен от оскарите

.
Противно на очакванията лентата на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт" остана без нито една награда. "12 години робство" грабна статуетката за "Най-добър филм" на 86-тата церемония по връчването на наградите "Оскар". Филмът донесе награда и за "Най-добра поддържаща женска роля" на дебютантката Лупита Нионго и за сценарий по книгата на Соломон Нортръп.
 

Филмът "Гравитация" на режисьора Алфинсо Куарон грабна 7 награди - режисура (за самия Куарон), операторско майсторство, монтаж, музика, визуални ефекти, звук и звуков монтаж.

"Клубът на купувачите от Далас" отнесе награди за главна и поддържаща мъжка роля за Матю Макконахи и Джаред Лето, както и за грим и прически. Макконахи, отслабнал с 30 килограма за ролята си на болен от СПИН, отдаде почит на личности в живота си, научили го колко важна е благодарността и кои са герои. "Моят герой съм аз след 10 години - каза той. - Няма да постигна всичко това, но той е онова, към което трябва да се стремя."

Първата награда по време на церемонията бе връчена на Джаред Лето. В речта си при получването на отличието, актьорът засегна актуални теми като случващото се в Украйна и Венецуела, както и свърза темата на самия филм с подкрепата си за хората, стравали жертва на дискриминация като болните от СПИН.

Кейт Бланшет отнесе "Оскар"-а за главна женска роля ("Син Жасмин"), побеждавайки Мерил Стрийп, Джуди Денч, Сандра Бълок и Ейми Адамс.

Шоуто, излъчвано в 225 държави, се проведе в "Долби тиътър". Водеща бе Елън Дедженерис. Темата на церемонията бе "Героите". Традиционно бе отдадена почита на напусналите ни през изминалата година холивудски актьори и кинодейци - Джоан Фонтейн, Питър О‘Туул, Шърли Темпъл, Филип Сиймор Хофман, Харолд Реймис, Пол Уокър и други.

За "най-добър чуждоезичен филм" бе обявен италианският „The Great Beauty" на Паоло Сорентино. Спайк Джоунз взе наградата за оригинален сценарий за "Тя". "Замръзналото кралство" се пребори за анимация и песен. "Великият Гетсби" бе отличен в категорията за сценография и костюми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5950 |02.03.2014 На хоризонта "Сексът и градът"-3 . 0| 6572 |01.03.2014 Микеланджело- между младок и маркиз . 4| 8713 |28.02.2014 Росен Плевнелиев в Пловдив на премиера на книга за Петър Стоянов . 0| 6717 |27.02.2014 Тънък дъжд вали през прозореца на поезията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads