Реклама / Ads
1| 4733 |06.12.2014 АРТ ДЖУНГЛА

Варненци подкрепят с дарения талантливи деца

.
Борислав Гуцанов е един от организаторите на концерта
Стотици варненци препълниха залата на Фестивален и конгресен център и подкрепиха с лични дарения талантливите деца. Благотворителният концерт постави началото на спомоществователски фонд, който ще помага с финансиране по различни поводи – участие в състезания, костюми, пътувания за включване в национални и международни надпревари на деца и състави. Организатори на кампанията в подкрепа на талантливите деца на Варна са лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов и сдружение „За младите с любов“.
 

„През годините така се стекоха събитията около мен, че имах възможност да говоря пред много хора не от една и две трибуни. Да участвам в не едно, две, а в стотици събития. Но днешното събитие, с което поставяме едно ново начало, е може би най-истинското, което ми се е случвало”, каза Гуцанов. Той си припомни и годините като ученик в математическата гимназия, като състезател по ветроходство, когато държавата и общината са имали други възможности и са помагали за развитието на децата. „За жалост това време отмина. Нима днешните деца са по-малко талантливи? Много по-добри са от нас. През 25-те години преход обаче забравихме, че една държава има бъдеще, само ако помага за развитието на децата си“, добави той.

 „Важно е всяко човешко същество, защото всеки един човек има своята многообразност и това важи най-вече за младите хора. Благодаря на всички инициатори, организатори и на милия ни народ, благопожелавам успех на този концерт“, благослови начинанието митрополит Йоан.

 

Начало на концерта поставиха танцьорите от формация „Арт денс“. Главен герой в танца, пресъздаващ битката между доброто и злото, беше Светлана Такева.  „Доброто всъщност сте вие, мили хора, които дойдохте, за да подкрепим талантливите деца на Варна“, каза тя след края на танца. В Благотворителната инициатива взеха участие ансамбъл „Фолклорни ритми“, детски танцов състав „Зорница“, ансамбъл „Варна“,  а десетгодишният Марко Марков покори залата с невероятния си глас.

          

На крака беше посрещната и певицата, чийто глас и „Излел е Дельо хайдутин“ прославиха България не само пред света, но и в Космоса - Валя Балканска. Тя обеща, че пак ще дойде, „за да съберем още повече хора в подкрепа на талантливите деца, защото и те, и всички деца заслужават да имат шанс да се развиват“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6323 |05.12.2014 Тем. Нешков: Раздяла няма - Македония срещу Македонизма . 35| 5896 |03.12.2014 Морфов изригна: Бинев е неграмотен, арогантен простак . 17| 9105 |03.12.2014 Сензация във Фрог: Роднини на Самуил живеят и до днес в Италия . 66| 7370 |02.12.2014 Протест! Александър Морфов напусна Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads