Реклама / Ads
0| 5728 |10.10.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Веселин Плачков с кино и театрална премиера

.
Веселин Плачков - едно от най-характерните лица на българския театър и кино с премиера на филма „Дамасцена“ и постановката „Дядо Коледа е боклук“.
 

Филмът  „Дамасцена" ще има две премиери – 29 октомври Стара Загора и 30 октомври София.


Веселин Плачков играе главната роля в сагата за политическите, социалните и морални метаморфози в България през последните десетилетия, започнали с така наречената “Голяма екскурзия”.

 

Неговият герой Течо, който има прототип от Розовата долина, попада не само в най-силното течение на реката, но и в драматичен водовъртеж.

Актьорът  е натоварен с изключително трудна и отговорна задача – да пресъздаде историята на главния герой от 30 до 60-годишна възраст.

 

 Режисьорът Тодор Анастасов е категоричен: „Весо е не само много кадърен като артист, но е и истински мъжкар, който се отдава тотално на екранния си образ и не се прави на звезда“.     

                    

Във филма участват 56 актьори, като за последните 25 години това е единствената българска продукция с толкова голяма масовка – над 1 200 души.

 

Ето какво каза големият български актьор Любен Чаталов за участието на Веселин Плачков:

„Съжалявам, че не съм с 30 г. по-млад, за да мога да играя още с Веселин Плачков. Онова Езоповското, което трябва да носи киното и актьорът, той го има и е изумителен“ 

 

"Дамасцена" е съвременна поетична драма с елементи на мистика, чието действие се развива в Розовата долина.


Филмът е създаден по истинска история. От 3 ноември по кината

 

„Дядо Коледа е боклук“

Премиерата на „Дядо Коледа е боклук“ е на 4 ноември, театър „Сълза и смях“, открита сцена.

Постановката с режисьор Емил Марков и продуцент Кирил Кирилов в комбинация със звездния екип от актьори: Албена Михова, Албена Павлова, Иван Радоев,  Ненчо Илчев и Сашо Дойнов,  обещава да се превърне в една от най- гледаните тетрални постановки.

 

Хора “на ръба на нервна криза” се опитват да помагат на нещастни самотници чрез своето дружество “Отчаяние и приятелство”, което именно в Коледната нощ става убежище и място за комични и драматични срещи и неразбории на най-невероятни образи. В тази комедия всичко е толкова вихрено заплетено, смешно и тъжно едновременно, че изненадите падат като от небето и нищо не е такова, каквото изглежда. Никой няма право да съди никого. Няма личност без грехове. Нашите герои са изтъкани от невероятни слабости, но нямат вина за това, защото са без опора в реалността. И тъкмо в това е голямата им трагедия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5355 |24.06.2016 Европейска театрална работилница за пети път в Русе . 31| 8067 |17.02.2015 Веселин Плачков (Дякона): Да почнем да се шамаросваме . 9| 7645 |07.12.2014 Веселин Ранков: Искаме анестезиолог за културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads