Реклама / Ads
0| 7993 |04.03.2014 АРТ ДЖУНГЛА

ВИВИЕН е българският отговор на познатите любовни нюанси в сиво

.
Корицата на новият роман на Евгени Минчев бе издадена с две различни корици, след като част от книгоразпространителите отказаха да пуснат на лавиците си варианта с голите гърди. Това наложи половината тираж да бъде издаден с нова корица. По този начин книгата е първата в света, която излиза с две корици едновременно.
 

Образът на Гологлавата от пуснатия в продажба днес роман на Евгени Минчев ВИВИЕН е разпознат от някои читатели, като този на бившата любовница на милионера Зографски Роси Новева. Героят Козловски пък, досущ напомня на покойния хотелиер. Романът свързва в обща съдба стара унгарска еврейка, родена в Лайпциг анорексичка и санитар, който прелюбодейства с трупове . Авторът преминава през леки психологически портрети, интересни описания и примамлив опит за психоанализа на героите.

Прави това в движение, без затормозяваща фразеология , нито пък претупвайки образите. С естествена лекота Минчев запраща всички герои в градската болница, където ги съчетава  в различни състояния, до загадъчната смърт на главната героиня Вивиен и Гологлавата. Интересни сексуални сцени също са описани с вещо перо, за да уплътнят биографиите на героите и допуснат читателя по-близо до тях. Издатели са Smart books  а лично Любен Дилов- син е написал прекрасна рецензия.

Ето част от нея:
„В ръцете си държите стилистично бижу, каквото отдавна не се появявало на български - порочно, изкусително, скандално. Сякаш първо е написано на френски, а след това - преведено от автора си, в състояние възбуда, неприсъща за човек, призван неизменно да излъчва лека светска досада. Това чудовищно дете с пакостливо любопитство, разглабя жените, за да изсипе от кукленските им глави смях, страст и тъга, често гротескни като гъст сироп за кашлица, за който внезапно сте открили, че...всъщност е много вкусен.”

Любен Дилов-син
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12063 |18.11.2013 Българският джаз отдава почит на Петър Петров – Парчето . 1| 7774 |30.07.2013 "Българският Лувър" отваря врати 2014 г., може би . 7| 6316 |17.07.2013 Рашидов отговори на атаките срещу „Българския лувър” . 1| 7548 |22.01.2011 Българският филм "Зад кадър" на фестивала "Бифест" в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads