Реклама / Ads
12| 13437 |03.11.2020 АРТ ДЖУНГЛА

Войната на вагините срещу Йовков и Радичков

.
Ето как стоят нещата: пълен диктат на вагини, бицепси и хихикане в телевизиите и останалите медии и срамежлив шепот за Йордан Йовков, например. Или за друг Йордан – Радичков.
 

бТВ упорито ни „радва“ с женички, разсъблечени като за гинекологичен преглед. Никой не оспорва природните дадености, но когато това се предлага като интелектуален продукт, нещо не е както трябва... Истинска катастрофа в това отношение бе гостуването на последните Мисис едикаквиси, устните на едната от които конкурираха джуките на Андреа Иванова, с които стана световен шампион…

 

Лумпениадата прелива и от другите т.н. големи телевизии: мускулест мъжага, много известен в мрежата раздава акъл на килограм; цял биографичен филм за някаква семпла участничка в реалити; кой как празнувал Хелоуин и възклицания за самия празник цели 15 минути. Сблъсъците между Байдън и Тръмп бяха по-кратки, да не говорим за терористичните атаки и протестите в България.

 

Повод за тези редове е едва промъкналата се информация до някои медии за връчените наградите на имената на Йордан Радичков и Йордан Йовков. И двете събития бяха споменати срамежливо тук-там. Тази година те отидоха при белетриста Деян Енев. Напълно заслужено, защото са оценка за великолепните му сборници с разкази – 15 на брой.

 

Би било любопитно да чуем какво мислят дамите „по вагините ще ги познаете“ за Йовков, Радичков и Енев. Защо не и за Георги Божинов, отритнатият и забравен писател, когото Деян Енев откри за света преди няколко години - възрожденско и дръзновено деяние!

 

Времената са други, ще се изсмеят от големите телевизии и ще ни прободат с „Фермата“, „Игри на волята“, турски сериали и някои техни български побратими като с кинжал. Те така се разправят с по-придирчивите. Който обаче е имал срещи с Йовков, Радичков, Хайтов и други като тях, не се бои от лустросания примитивизъм. И тази поредна вълна ще потъне в пясъка, заедно с великите си продуценти, автори и еднодневките на известността.

 

Битката между културата и вагините изглежда спечелена от вторите. Историята обаче е доказала, че си знае работата: присъдите й са жестоки, справедливи. Което означава, че Йовков и Радичков винаги ще бъдат победители.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6214 |28.01.2016 Валерия Тодорова грабна наградата „Новият Йовков” . 0| 5629 |23.11.2015 Внук на Йовков дари негови лични вещи на музея в с. Красен . 2| 6988 |04.02.2015 Войната с "музикалния октопод" . 0| 8762 |09.11.2013 Ценни документи на Йордан Йовков ще бъдат дарени на родното му село

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads